Film/TV
22

Woody Allen u središtu skandala, kćerka ga optužuje za seksualno zlostavljanje

Klix.ba
Woody Allen (Foto: AFP)
Woody Allen (Foto: AFP)
Dylan Farrow, posvojena kćerka glumice Mije Farrow, ponovno je ponovila optužbe na račun kultnog reditelja Woodyja Allena tvrdeći da ju je slavni filmadžija seksualno zlostavljao dok je bio u braku s njenom majkom.

U otvorenom pismu objavljenom u The New York Timesu u subotu, Dylan je prvi put javno komentirala događaje iz 1992. godine.

"To što se izvukao bez sankcija proganjalo me dok sam odrastala. Mučilo me je što mu je omogućeno da i dalje bude u blizini drugih djevojčica", ispričala je Farrow.

The New York Times zatražio je od Woodyja Allena da komentira optužbe, ali je on to odbio. U ranijim istupima, reditelj je tvrdio da je nevin.

No, u pismu Dylan detaljno opisuje događaj iz 1992. godine kada ju je Allen odveo u potkrovlje porodične kuće u Connecticutu i seksualno zlostavljao.

"Rekao mi je da legnem na stomak i igram se sa bratovim električnim vozićem, a onda me je silovao", ispričala je Dylan.

Nove optužbe na račun Woodyja Allena dolaze u vrijeme kada njegov film "Blue Jasmin" dobija pohvale kritike, te je nominiran za prestižnu nagradu Oscar u tri kategorije.

Farrow tvrdi da ju je Allen često tjerao da spava sa njim.

"Koliko moje sjećanje seže, otac mi je uvijek radio stvari koje mi se nisu sviđale", kaže ona i dodaje da je uvjerena da bi je majka zaštitila da je znala šta se dešava.

Još 1992. godine ove optužbe su iznesene u javnost, no reditelj nije bio krivično gonjen jer za to, navodno, nije bilo dokaza.

Dylan je odlučila ponovno progovoriti jer joj je, kako kaže, mučno gledati kako njen zlostavljač uživa u slavi i dobija razna priznanja.

Tako je na nedavno održanoj dodjeli Zlatnih globusa, nakon što je Allenu uručeno priznanje za "izvanredan doprinos svijetu zabave", Twitter bio preplavljen negativnim komentarima.

Podsjetimo, Woody je oženjen Soon-Yi Previn, kćerkom koju je, također, posvojila Mia Farrow s kojom je bio u 12-godišnjem braku.