{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Wimpy Kid zaradio najviše novca na kino blagajnama

S
27.3.2011. u 21:02
0
3
Wimpy Kid zaradio najviše novca na kino blagajnama
0
Wimpy Kid zaradio najviše novca na kino blagajnama
Porodična komedija "Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules" zauzela je iznenađujuće prvo mjesto na sjevernoameričkom box officeu sa 24,4 miliona dolara zarade od prodatih ulaznica, javlja Reuters.
"Wimpy Kid" je baziran na uspješnoj knjizi o dječaku u srednjoj školi, a zauzeo je prvo mjesto ispred bajke o mladoj ženi koja bježi od svog mračnog života u nestvaran svijet. "Sucker Punch" je na drugom mjestu osvojio 19 miliona dolara.

Ova dva filmska ostvarenja su ujedno bila i jedina dva velika noviteta u kinima tokom sedmice i njihova borba za prvo mjesto je bila očekivana.

Na trećem mjestu je završio triler "Limitless" sa 15,2 miliona dolara.

U drugoj sedmici prikazivanja "Limitless" je pao za samo 19 posto u odnosu na premijernu sedmicu kada je zauzimao prvo mjesto box officea.

Slična situacija je i sa filmom "The Lincoln Lawyer" koji je zabilježio pad od 17 posto, što je bilo dovoljno za četvrto mjesto i 11 miliona dolara zarade.

Dječija komedija "Rango" je završila na petom mjestu sa 9,8 miliona dolara. Ukupna zarada za četiri sedmice prikazivanja iznosi 106,4 miliona dolara.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: