Film/TV
24

Williamsova posljednja uloga: Glumi alkoholičara, producenti bili na mukama

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Producenti posljednjeg filma u kojem je glumio Robin Williams bili su u velikoj dilemi, izbaciti ili ne scene u kojima on priča o sebi kao depresivnom alkoholičaru.

Kako prenose američki tabloidi, producenti su nakon vijesti da je glumac počinio samoubistvo održali sastanak na kojem su razmatrali ovu opciju, ali je na kraju odlučeno da će ove scene ipak ostati u filmu.

Film je porodična komedija, ali ima scene u kojima on razgovara sa sinom, kojeg glumi Joel McHale, i gdje govori da je prije šest godina bio alkoholičar te da je otišao na odvikavanje. Ispostavilo se također da je Williams prije šest godina u stvarnom životu bio na odvikavanju od alkohola te da ga nakon toga neko vrijeme nije konzumirao.

TMZ piše kako je film sniman prošle godine te u momentu kada je snimao ove scene, bio je trijezan i nije pokazivao znakove depresije. Upravo suprotno, bio je optimista tokom cijelog snimanja.

Producenti su odlučili da ipak neće izbaciti sporne scene i da će u filmu biti samo jedna promjena, a to će biti ubačena glumčeva fotografija na kraju te nekoliko riječi kojima će mu odati počast.

Kao što je već objavljeno, Williams se u posljednje vrijeme borio s depresijom te ovisnošću o narkoticima i alkoholu.

Policija je jučer zvanično saopćila da je on počinio samoubistvo vješanjem u porodičnoj kući, u Kaliforniji, te da je prethodno pokušao sebi prerezati vene na rukama.