Digitalni čovjek
3

Will Smith kakvog još nikad nismo vidjeli u akcionom trileru "Blizanac"

A. P.
Dobitnik Oskara, redatelj Ang Lee, zajedno sa proslavljenim glumcem Willom Smithom, stvorio je uzbudljiv i po svemu drugačiji film. "Blizanac" (Gemini Man) je prepun akcije, adrenalina i brzih scena, a u isto vrijeme obrađuje duboku temu koja sve više intrigira čovječanstvo.

Ono što posebno treba istaći jeste da je to film kakav se, u tehničkom smislu, kod nas još uvijek nije prikazivao, u 3D formatu visoke rezolucije, sa 60 frejmova po sekundi i 5:1 zvukom.

Tehnologija je uspjela da klonira čovjeka još prije 20 godina. Sada, prvi put u historiji kinematografije, predstavljamo publici potpuno novog digitalnog čovjeka.

"Ovo što smo ovdje uradili nikada prije nije urađeno. Gledao sam u savršenu verziju sebe od 23 godine", izjavio je glavni glumac Will Smith.

"Blizanac" je inovativni akcioni triler u kojem glavnu ulogu tumači Will Smith. Henry Brogan je elitni ubica, koji iznenada postaje meta i kojeg proganja misteriozni, mladi operativac koji naizgled može predvidjeti svaki njegov potez. Film je režirao dobitnik Oskara Ang Lee, a producirali su ga poznati producenti Jerry Bruckheimer, David Ellison, Dana Goldberg i Don Granger. U glavnim ulogama su i Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen i Benedict Wong.