{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Weather Channel kroz 3D simulaciju prikazao opasnost uragana Florence

14.9.2018. u 15:06
31
22
Weather Channel kroz 3D simulaciju prikazao opasnost uragana Florence
31
 
Uragan Florence zahvatio je jutros istočnu obalu Amerike, a sigurnosni zvaničnici i meteorolozi svake minute izvještavaju o situaciji na terenu te upozoravaju stanovništvo o potencijalnim opasnostima. Ipak, jedna vremenska prognoza izdvaja se među ostalima.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Naime, The Weather Channel je kroz 3D simulaciju prikazao šta bi se moglo desiti onima koji ne poslušaju upozorenja i ostanu na mjestima koja će zahvatiti uragan i poplave.

Nakon što je voditeljica Erika Navarro na standardnim meteorološkim animacijama predstavila zastrašujuće vremenske nepogode, uslijedila je 3D simulacija razornih poplava koje najavljuju meteorolozi.

"Kao što vidite, voda će rasti od mojih članaka do struka. Ovo može biti dovoljno da vas obori s nogu. Ovo je izuzetno opasna situacija. U trenutku kada se voda popne do 1,8 metara, pogledaje koliko visoko će to biti. Vjetar će nositi sve pred sobom, razni dijelovi će ploviti vodom. U vodi bi mogle biti i neke opasne hemikalije ili izloženi dalekovodi. A kada dođemo do visine vode od 2,7 metara, to je scenarij koji je apsolutno opasan po život. Ova voda izbija s prvog sprata vaše kuće na drugi. Moći ćete vidjeti kako ribe plivaju pored vas. Ovo je izuzetno opasna situacija koja prijeti ugrožavanjem ljudskih života. Ukoliko se nađete ovdje, molim vas idite. Ukoliko vam je rečeno da morate napustiti vaš dom, to zaista morate uraditi. Slušajte lokalne zvaničnike i pobrinite se da čujete njihove savjete", poručila je Navarro gledaocima.


Ova vremenska prognoza i 3D simulacija brzo se proširila društvenim mrežama i postala hit na internetu.

Podsjećamo, prema izvještaju iz Nacionalnog centra za uragane, brzina vjetra koji dolazi do istočne obale Amerike danas je manja nego jučer. Uragan je jutros iz druge prešao u prvu kategoriju.

Zvaničnici su upozorili kako bi uragan mogao izazvati razorne poplave i time uzrokovati veliki broj smrtnih slučajeva. Naređena je evakuacija više od milion ljudi duž obala Sjeverne Karoline, Južne Karoline i Virginije.

Situaciju u Sjevernoj Karolini možete pratiti uživo na You Tubeu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: