Novi nastavak
0

"Vrisak 4" donosi još više svježe krvi

Sarajevo-x.com
Adam Brody, Marley Shelton i Erik Knudsen priključili su se ekipi filma "Vrisak 4", čije će snimanje početi ove sedmice u Michiganu.

Novi nastavak popularnog horor-filma ponovo će povezati režisera Wesa Cravena sa Kevinom Williamsonom, scenaristom na osnovu čije priče je radio na prvom "Vrisku" iz 1996. godine.

U filmu će se pojaviti i originalni članovi glumačke postave – Neve Campbell, David Arquette i Courteney Cox iako je plan da se štafeta preda mlađim glumcima Emmi Roberts, Hayden Panettiere, Roryju Culkinu i Nicu Tortorelli.

Brody će glumiti tek diplomiranog policajca, koji je odrastao gledajući popularnu tv-seriju CSI. Shelton će glumiti zamjenika šerifa, koji poznaje Campbella još od srednje škole, dok će Knudsen imati ulogu sličnu onoj u prva dva dijela filma.

Craven i Williamson rade sve kako ime ubice ne bi dospjelo u javnost, pa scenario ne šalju čak ni agencijama. Tokom čitanja scenarija glumci su zamoljeni da sa čitanjem prestanu na 75. stranici da ni oni ne bi saznali šta se dešava u zapletu, javlja "Reuters".