"The Woman" i u BiH
0

Vrhunske glumice u romantičnoj komediji

Sarajevo-x.com
Šta se događa kad imate spoj nadarenih glumačkih zvijezda, sve odreda žena, koje predvode Meg Ryan i Annette Bening, slavna scenaristica/redateljica/producentica komedija Diane English i klasične priče o krugu prijateljica iz New Yorka? Odgovor je "Žene" - pametna, vesela komedija o modernim ženama i snazi ženskih odnosa.

Temeljen na filmu Georga Cukora iz 1939. godine i pozorišnom komadu Clare Boothe Luce iz 1936. godine, "Žene" nas nose u užurbano društvo na Manhattanu, društvo izdavača, mode i finansija. U središtu priče je lik Meg Ryan, Mary Haines, potpuno moderna žena koja se iznenada mora nositi s problemom koji postoji od pamtivijeka: mužem koji vara.

Dame u njezinom životu odmah stanu na Marynu stranu, a predvodi ih njena najbolja prijateljica, Sylvie Fowler, dinamična urednica časopisa koju igra Bening. Međutim, kada Sylvie izda Mary faustovskom pogodbom, cijela grupa biva potresena do temelja i dvije žene se suočavaju s najbolnijim prekidom od svih - prekidom njihovog prijateljstva.

Kino distribucija i premijera filma "The Woman" (Žene) počinje 30. oktobra, a iz kompanije Blitz film i video ističu da je riječ o još jednom visokoprofilnom filmu namjenjenom pretežno ženskoj populaciji.

Kao i njegovi prethodnici, ŽENE se odvijaju u potpuno ženskom svijetu; muškarci su osebujno opisani, ali nikada se ne vide na platnu. Prikladno, "Žene" imaju jedan od najimpresivnijih popisa glumica koje su se ikada okupile u jednom filmu. Uz Ryan i Bening, u glavnim ulogama tu su također Eva Mendes, Debra Messing, Jada Pinkett Smith, Candice Bergen, Bette Midler, Cloris Leachman, Carrie Fisher i Debi Mazar. Sporedne uloge uključuju fantastične veteranke Joannu Gleason i Lynn Whitfield kao i mlada, svježa lica Tilly Scott Pedersen i Indiu Ennengu.

Izvrsna komedija koja je nakon velikog uspjeha na svjetskim kino blagajnama prije par dana okupila vrh hrvatskog ženskog jet seta na premijeri u Zagrebu, doživjet će svoju svečanu bh. premijeru u novootvorenom multipleksu Palas u Banjaluci 29. oktobra u 19:30 sati na kojoj će dame uživati i u prigodnom koktelu i promociji proizvoda Dove koji je partner distribucije u BiH.

Film će se na redovnom repertoaru multiplexa Kozara naći od 30. oktobra. 13. novembra prelazi na prikazivanje u kino UNA u Bihaću, a od 27. novembra dolazi na redovni repertoar sarajevskog kina Meeting Point.