Film/TV
0

"Vrati mi ime" i "Let" od 14. marta na programu Family Centra Ekran

Klix.ba
Program kinodvorana od 14. marta predvodi prva velika komedija godine i najgledaniji film tog žanra u svjetskim kinima "Vrati mi ime" (Identity Thief). Jason Bateman i Mellisa McCarthy tumače glavne uloge u ovoj urnebesnoj komediji u kojoj je običan čovjek prisiljen poduzeti ekstremne mere kako bi sprao ljagu sa svog imena.

Pokušavajući da ne izgubi sve pošto mu je identitet ukraden, saznat će da u borbi sa dugom za kredit može lako da se poludi. Za to vrijeme kraljica šopinga Diana živi lagodnim životom na periferiji Orlanda (Florida) i kupuje sve što poželi, a ime koje koristi je Sandy Bigalow Paterson, a ono pripada računovođi koji živi na drugom kraju Amerike, u Denveru. Optužen za niz zločina, nevini čovjek pokušava da se opravda pred policijom koja je zatrpana drugim poslovima i nije previše zainteresovana da mu pomogne. Ostavljen na cjedilu, on kreće na jug da sam pronađe prevaranticu.

Termini projekcija svaki dan od 15:00, 17:00, 19:00 i 21:00 sat.

Nova filmska sedmica donosi najprovokativniji film godine i remek-djelo koje, prema ocjeni kritičara i publike, ne smijete propustiti "Let" ( Flight). U ovom akcijom nabijenom misterioznom trileru, oskarovac Denzel Washington igra Whipa Whitakera, vrhunskog pilota koji će na čudesan način uspjeti prinudno prizemljiti avion, izbjeći katastrofu i spasiti skoro sve putnike. Whip će biti proglašen herojem, ali kako se radnja bude odvijala, bit će postavljeno sve više pitanja o tome šta se tačno desilo u tom avionu i ko je kriv za nesreću.

Termini projekcija svaki dan od 17:30 i 20:00.