U znak podrške
238

Voditeljica ceremonije dodjele Oscara predložila da se Zelenski obrati videolinkom

D. B.
Holivudska komičarka Amy Schumer, koja će biti voditeljica ceremonije dodjele Oscara, predložila je da se predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski svjetskoj javnosti obrati putem videolinka.

Schumer je rekla da se ne plaši govoriti o ratu u Ukrajini te je producentima ceremonije predložila da se Zelenski obrati putem videolinka uživo ili da se emituje snimljeni video.

Četrdesetogodišnja komičarka će ceremoniju dodjele Oscara voditi uz Reginu Hall i Wandu Sykes.

"Na ovoj ceremoniji će biti mnogo očiju i ušijiu. Mislim da je to prilika da se bar komentarišu neke stvari. Imam neke šale koje će na neki način naglasiti trenutno stanje. Mnogo je užasnih stvari koje se događaju pa je teško fokusirati se na jednu. Dala sam prijedlog, željela sam pronaći način da se Zelenski obrati putem satelita ili da se pusti neki video jer puno očiju gleda dodjelu Oscara. Nije me strah da se to učinim, ali ja nisam producent", izjavila je Schumer.

Gledanost ceremonije dodjele Oscara opada u proteklih nekoliko godina, ali se producenti nadaju da će pomenuta voditeljska ekipa privući veću publiku.

Schumer nije otkrila da li je s njenim prijedlogom upoznat Zelenski i da li će se obratiti tokom ceremonije. On se nalazi u Ukrajini koja je pod opsadom Rusije.