{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Viva film festival: Projekcije dokumentarnih filmova od sada i u Goraždu

14.9.2018. u 08:06
8
1
Viva film festival: Projekcije dokumentarnih filmova od sada i u Goraždu
8
Viva film festival: Projekcije dokumentarnih filmova od sada i u Goraždu
Goražde je po drugi put dio međunarodnog Viva film festivala koji se održava u 12 bh. gradova. U okviru festivala koji traje do 16. septembra svakodnevno će biti prikazano po deset kratkih dokumentarnih filmova iz oblasti ekologije, turizma, religije i tema vezanih za mlade.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Mensura Sijerčić, rukovoditeljica kulturno-umjetničkog programa Centra za kulturu Goražde, ističe da sve projekcije počinju u 19 sati i da je ulaz u kino besplatan.

"Među filmovima koji će biti prikazani je i film čiji su autori mladi iz Osnovne škole Ustikolina koji filmom poručuju 'Ja želim promjene' i oni se u kategoriji omladinskog filma takmiče za jednu od vrijednih nagrada", istakla je Sijerčić.

Ona podsjeća da su mladi iz ovog dijela BPK Goražde i prošle godine u okviru Viva film festivala ostvarili uspjeh osvajanjem nagrade za najbolju fotografiju u filmu.

Centralna manifestacija četvrtog izdanja Viva film festivala bit će održana u subotu u Sarajevu, kada će u skladu s odlukom stručnog žirija biti upriličena i dodjela nagrada za tri najbolja filma iz svake kategorije, kao i Grand prixa festivala. Već u oktobru počinje i 5. sezona Viva škole filma koja će trajati do juna naredne godine, a planirano je 20 radionica u gradovima širom BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: