Film/TV
3

"Vitez tame: Povratak" u multiplexu Ekran Zenica

Klix.ba
Sudbinu našeg omiljenog borca za pravdu zna samo jedan čovjek, izvanredni reditelj Christopher Nolan, koji je ovoga puta Batmana stavio pod veliki psihički i fizički pritisak, te napravio nevjerovatno otvorenje proteklog vikenda sa zarađenih 160 miliona dolara za prva četiri dana prikazivanja.

U filmu "Vitez tame: Povratak" (The Dark Knight Rises) Bruce Wayne je stariji, nakon osam godina izbivanja ni njegova fizička sprema nije onakva na kakvu smo navikli, a negativac nikada nije bio brutalniji… Batman se ipak bori se za svoj grad, jer zločinci su ovoga puta oštriji no ikada. Bane i Catwoman poigrat će se njegovim umom i iskušati njegove krajnje granice...

Ovo je borba za najjače pa je i ekipa filma bolja no ikada, oskarovci Michael Caine i Morgan Freeman te Gary Oldman, izvanredni Tom Hardy u ulozi negativca i lijepa Anne Hathaway, Liam Neeson, Marion Cotillard i nezaobilazni Christian Bale.

Termini projekcija svaki dan od 18:00 i 21:00 sat.

Multiplex Ekran Zenica u okviru programa Art Cinema – Bolji i drugačiji, uz jedinstvenu cijenu ulaznice od 3 KM, na repertoar od 26. jula donosi još jednu poslasticu za ljubitelje sedme umjetnosti.

Riječ je o ostvarenju posvećenom liku nekadašnje britanske premijerke Margaret Thatcher, "Čelična lejdi" ( Iron Lady), u čijoj se ulozi našla američka glumica Meryl Streep. Streep je za ulogu Thatcher, sasvim zasluženo, osvojila Oscara za glavnu žensku ulogu, što joj je već treći zlatni kipić u dugogodišnjoj karijeri.

Film prati životni i politički put Margaret Thatcher, kroz njena sjećanja iz poznih godina, pokazujući hrabru i odlučnu osobu, koja se, kao tada jedina žena u britanskom parlamentu, zalagala za vlastita politička uvjerenja. Funkciju premijerke je obavljala čak 11 godina. Ujedno, pokazuje da se ispod njene krute spoljašnjosti ipak krije žena koja emotivno proživljava svaku tešku odluku.

Termini projekcija svaki dan od 18:30 i 20:45 sati.