Ljestvica top 10
22

Više od 300 sati gledanja od premijere: Ova serija je broj jedan na Netflixovoj listi najgledanijih

N. O.
Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube
Prequel serije "Bridgerton", "Queen Charlotte", na prvom je mjestu Top 10 globalne liste ove sedmice, a uzevši u obzir sate gledanja očekuje se da će dostići i top 10 najgledanijih ikad streaming platforme.

Serija "Queen Charlotte" - prequel popularnog "Bridgertona", koja je dostupna od 4. maja, zaradila je 148,28 miliona sati gledanih na Netflix top 10 listi tokom prve sedmice prikazivanja.

Sa svojih šest epizoda, serija je u prvoj sedmici pokupila preko 22 miliona pregleda. Netflix izračunava ukupan broj pregleda dijeljenjem sati gledanja (148,28 miliona) sa ukupnim trajanjem serije (6,49 sati).

Za kontekst, najnovije Netflixove emisije koje su na vrhu ljestvice, uključujući sastojale su se od po 10 epizoda.

"Queen Charlotte: Bridgerton Story" zadržala je prvo mjesto i u sedmici od 8. do 14. maja, došavši na broj jedan među streamerovim TV serijama na engleskom jeziku sa još 158,68 miliona pregledanih sati. Od kada je debitovala 4. maja, "Queen Charlotte" je sada skupila 307 miliona sati gledanja i brzo se probija da postane jedna od najpopularnijih Netflixovih serija svih vremena.

Trenutno 10. mjesto na listi najpopularnijih zauzima "Inventing Anna" sa 511 miliona sati gledanja u prvih 28 dana. Sa još 16 dana u 28-dnevnom periodu mjerenja, čini se vjerovatno da će "Queen Charlotte" dostići taj prag. Ako to učini, pridružit će se objema sezonama "Bridgertona" među najgledanijim Netflixovim serijama svih vremena. Svaka sezona je privukla više od 600 miliona sati gledanja u prvih 28 dana na platformi.

Govoreći o "Bridgertonu", prva i druga sezona također su se prošle sedmice vratile u Netflixovu listu top 10 usred pažnje koju je privukla "Charlotte".

"Queen Charlotte" govori o mladoj Charlotte (India Amarteifio) dok počinje svoj uspon na vlast. Gledaoci su svjedoci njenog burnog braka s kraljem Georgeom III, upoznaju njenu delinkventnu djecu i bolje razumiju njene motive i usamljenost.