Film/TV
9

Više od 10.000 posjetilaca na Dječijem festivalu filma u Zenici

Piše: E. M.
(Foto: Klix.ba)
U Multiplexu Ekran Zenica uspješno je završen 2. dječiji filmski festival koji je okupio više od 10.000 posjetilaca iz cijele Bosne i Hercegovine.

U Multiplexu Ekran u periodu od 9. do 15. novembra održan je 2. dječiji filmski festival koji je i ove godine, nakon svog prošlogodišnjeg debija, ponovo ispunio očekivanja organizatora. Više od 6.400 mališana i ukupno deset hiljada posjetilaca i gostiju koji su obišli prateće programe je bilo dovoljno da organizatori proglase festival i više nego uspješnim.

U protekloj sedmici održana je 81 filmska projekcija, a prikazano je 13 filmova iz Francuske, SAD-a, Belgije, Japana, Norveške, Danske, Srbije, Njemačke, Luksemburga, Kine, Malezije i Španije.

U sklopu pratećeg programa organizovano je 70 radionica i četiri igrokaza, a šest kostimiranih likova je bilo zaduženo za dodatnu atmosferu i dobro druženje prije i poslije projekcija. Organizatori su istakli da je ovo najveća i najduža filmska smotra za djecu u Bosni i Hercegovine te da će naredne godine napraviti još veće pomake u organizaciji 3. izdanja festivala.

Prijatelji ovogodišnjeg Dječijeg festivala filma bili su: Grad Zenica, Tropik, MCF BiH , Raiffeisen Banka, Una Film, Savez izviđača grada Zenica, Flipko Flips, Monte, Ars Centar Zenica, Zavod za javno zdravstvo ZDK, Kolibrić, Palčić i 5 Plus.