Objavljen trailer
17

Vin Diesel vraća se iz mrtvih u akciji "Bloodshot" o najbrutalnijem stripovskom junaku

Dž. L.
Sony Pictures objavio je prvi trailer dugoočekivane adaptacije superherojske priče u kojoj se Vin Diesel vraća iz mrtvih - od marinca Rayja Garrisona do super čovjeka.

Nakon što je postignut dogovor s Marvelom o snimanju Spidermana, snimanje akcije "Bloodshot" nekoliko puta je odgađano, ali sada je stiglo na red i ovo vrhunsko ostvarenje.

Bloodshot jedan je od najkrvavijih, najbrutanijih i najčudnijih Valiantovih heroja. Riječ je o bivšem vojniku koji se vraća iz mrtvih zahvaljujući nanotehnologiji. Ray Garrison, u ulozi Vin Diesela, može se regenerisati od gotovo svih rana te prilagoditi najgorim mogućim uvjetima.

"On je nešto što nikada do sada nismo vijdeli i u potpunosti je pod našom kontrolom", govori jedan od naučnika u traileru.

Radnja filma počinje kada tim naučnika vrati Garrisona iz mrtvih nakon što su on i njegova žena ubijeni. U svom unapređenom stanju postaje superčovjek ili mašina za ubijanje, piše u opisu filma. On se u početku neće sjećati svog prošlog života, ali kada mu se krenu vraćati slike iz prošlosti, prisjetit će se čovjeka koji je ubio njega i njegovu ženu te krenuti u potragu za njim.

Pored Diesela, glumačku ekipu čine Sam Heughan, Guy Pearce, Eiza Gonzalez, Toby Kennell, Talulah Riley i mnogi drugi.

Premijera "Bloodshot" zakazana je za 21. februar u SAD-u, a film potom kreće u svjetsku kino distribuciju.