Pažnja
0

Video koji bi svaki vozač trebao pogledati

Sarajevo-x.com
Fascinantni 30-minutni film snimljen u jednom danu učesnike u saobraćaju stravičnim prizorima upozorava na opasnost pisanja SMS poruka u toku vožnje.

Američka marketinška agencija Donny Deutsch opisuje ga kao jednog od najmoćnijih informativnih filmova koji su ikad snimljeni.

Iako niskobudžetni, ovaj film bivšeg producenta BBC-a kazuje jasnu poruku "Ne pišite poruke dok vozite" i prikazuje se mladima u školama širom Veliek Britanije. Jedan njegov isječak može se pronaći i na YouTubeu, a dosad su ga pogledali milioni korisnika.

Priča je o 17-godišnjoj djevojci Cassie Cowan, divnoj djevojci iz fine porodice koja uzrokuje veliku saobraćajnu nesreću pišući SMS poruku u vožnji s prijateljicama. Njene dvije prijateljice poginu, ali taj sudar biva smrtonosan i za par iz automobila koji je udarila.

Moć ovog filma leži u detaljima jer jasno prikazuje šta se zbiva pri stravičnom sudaru i nakon njega. Jedna od najtežih scena je ona kad djevojčica u autu koje je Cassie udarila ponavlja pitanje: "Kad će se mama i tata probuditi?", dok beba pored nje ne trepće, te postoji mogućnost da je također mrtva.

Upozorenje! Video sadrži uznemirujuće scene