Bliži se premijera
0

Video iza kulisa filma "Gospodarica zla 2": Pogledajte kako se Angelina sprema za ulogu

E. Sk.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Pet godina nakon Disneyevog hita o zloj vještici Maleficent, svojevrsnom igranom remakeu bajke o Trnoružici, u kina stiže novi nastavak, "Gospodarica zla 2".

Disney je sve fanove ovog filma obradovao informacijom da još svega nekoliko sedmica ostalo do premijere.

Tim povodom, na službenom Instagram profilu, objavljene su do sada neviđene snimke nastajanja ovog filma, u kojem je glavnu ulogu ostvarila Angelina Jolie koja glumi upravo Zluradu.

U videu koji je objavljen jasno se vidi da popularna 44-godišnjakinja strpljivo sjedi, dok joj tim stručnjaka radi na frizuri, ali i maski. Nakon što stavi umjetne zube, leće i crveni ruž, zlica se, na radost fanova, napokon rađa. Međutim, ono što je novost, prema pisanju američkih medija, jeste to da će u ovom nastavku Jolie dobiti i suparnicu koju će igrati njena kolegica Michelle Pfeiffer.

U prvom dijelu filma o Maleficent iz 2014. ispričana je neispričana priča o glavnoj negativki Disneyjevog crtića Trnoružica iz 1959. godine.

Svima znana bajka ispričana je iz perspektive moćne čarobnice Maleficent.

"Maleficent: Mistress of Evil" režirao je Joachim Ronning prema scenariju koji su napisali Micah Fitzerman-Blue i Noah Harpster. Film će premijerno biti prikazan 18. oktobra.