Od 8. januara
0

"Vicky Cristina Barcelona" u Meeting Pointu

Sarajevo-x.com
Sarajevska publika će u Meeting Pointu od 8. januara moći pogledati film "Vicky Cristina Barcelona". Riječ je o posljednjem ostvarenju kultnog reditelja i višestrukog oskarovca Woodyja Allena.

Naslovne uloge u filmu tumače njegova nova muza, mlada glumica Scarlett Johansson, kojoj je "Vicky Cristina Barcelona" treća saradnja s ovim rediteljem, zatim oskarovac Javier Bardem, zanosna Penelopi Cruz, te Rebecca Hall.

Woody Allen sa ovim filmom, koji je svjetsku premijeru imao na Cannes Film Festivalu, pronašao je pravi recept za uspjeh na kinoblagajnama. Jednak uspjeh film je imao i kod kritike. Opće mišljenje glasi kako je ovo privlačna i misteriozna tragikomedija koja će lako šarmirati gledatelje prekrasnim ambijentom i odličnim glumačkim ostvarenjima. Svakako treba istaći i to da je film nominiran u četiri kategorije za prestižnu nagradu Zlatni globus.

Sinopsis: Amerikanke Vicky (Rebecca Hall) i Cristina (Scarlett Johansson) provode ljeto u Barceloni odsjedajući kod Vickine rodice Judy. Vicky je praktična i tradicionalna, vjerna svom pragmatičnom i rijetko romantičnom dečku Dougu. Cristina je pak spontana i nesigurna u svoje životne ciljeve, a pošto je nedavno izašla iz veze, slobodna je za nova iskustva. Na jednoj izložbi djevojke upoznaju umjetnika Juana Antonia (Javier Bardem). Njih troje se uskoro nađu u vrtlogu strasti, vina i umjetnosti. Cristina je oduševljena, a Vicky skeptična prema novim životnim iskustvima. No, Juan Antonio još je pod dojmom nesretne ljubavi sa svojom nestabilnom bivšom ženom Marijom Elenom (Penelope Cruz).

Film "Vicky Cristina Barcelona" prikazivat će se u Meeting Pointu u terminima od 19 i 21 sat.