Film/TV
148

Veronika, Harun i Ramo u kratkom filmu "Neki novi klinci"

Klix.ba
Prošle sedmice je završeno snimanje kratkog filma "Neki novi klinci".

Film je sniman na lokacijama Lašvanske doline (Stara Bila, Nova Bila i Putićevo).

U projektu je učestvovalo više od 40 ljudi iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Film govori o tri prijatelja koji su spremni opljačkati kladionicu kako bi novu godinu dočekali u Amsterdamu.

Glumačku postavu čine amateri sa područja Viteza, Zenice, Banje Luke, Novog Travnika, Travnika... Glavni uloge igraju Veronika Mašunić, Harun Skender i Ramo Jusić, a ostale Nikolina Drmić, Minja Glišić, Vesna Jerkić i Kristina Livančić.

Fotografiju filma potpisuje Igor Lovrinović iz studija Foxmedia, a scenarij i režiju Darijo Bošnjak. Premijera filma zatvorenog tipa je 10. aprila u 19 sati u Franšiznom centru BiH, a online premijera je zakazana za 20. april.

Premijera u Vitezu je humanitarnog karaktera jer će biti postavljene kutije za donacije, a prikupljena sredstva će biti darovana Edukacijsko rehabilitacijskom centru DUGA Novi Travnik.

"Htio bih se zahvaliti svim učesnicima projekta, producentima, sponzorima, a posebno Igoru, Veroniki, Harunu i Rami. Vjerujem da će ovaj projekt potaći i druge ljude da zavole filmove te ih sami krenu stvarati. U BiH ima dosta talentiranih ljudi, samo im treba pružiti priliku jer kinematografija je najbolji promotor jedne država u što smo se uvjerili i nedavnim uspjehom Danisa Tanovića na filmskom festivalu u Berlinu", kazao je scenarista i režiser Darijo Bošnjak.