Film/TV
0

Veliko zanimanje za predmete glumice Katherine Hepburn

NINA
Više predmeta koji su pripadali američkoj glumici Katherine Hepburn razgrabljeni su po cijenama mnogo većim od očekivanih na aukciji koja je u četvrtak održana kod Sothebyija u New Yorku.

Jedan broš s dijamantima i safirima, poklon magnata Howarda Husseyja s kojim je glumica jedno vrijeme bila u vezi, procijenjen na 20.000 dolara, prodan je za 120.000 dolara. Kako prenosi agencija Reuters, ukupno 222 predmeta prodano je za ukupno 1,8 miliona dolara. Među njima se nalazi i vrlo neobična haljina od bijeloga baršuna sa zlatnim vezom, koju je slavna glumica nosila na vjenčanju s Ludlowom Ogdenom Smithom 1928.

Četiri stotine kolekcionara i obožavatelja Katherine Hepburn, razgrabili su fotografije, pisma i komade namještaja, ali i neki crteže i slike čiji je ona autor. Jedan autoportret naslovljen "Doručak u krevetu, autoportret iz Brisbanea Australija, 1955.", prodan je za 33.000 dolara, odnosno 40 puta više od cijene na koju je bio procijenjen.

Katharine Hepburn umrla je u junu prošle godine, a karijeru je započela 1932. i trajala punih sedam desetljeća, među mnogobrojnim partnerima ističu se Cary Grant, Humphrey Bogart i Spencer Tracy s kojim je 27 godina bila u vezi.