U Sarajevu
24

Veliko interesovanje publike na otvorenju Dana evropskog filma, ispunjena sala kina Meeting Point

N. C.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Večeras u Sarajevu otvoreni su Dani evropskog filma, a nakon svečanog otvaranja prikazan je film "Hladni slučaj Hammarskojd" redatelja Madsa Brüggera.

Dani evropskog filma svečano su otvoreni u 19:30 u kinu Meeting Point, nakon čega je u 20 sati prikazan danski film. Veliki broj ljudi zabilježen je prve večeri, a sala kina je bila gotovo puna.

Film koji je otvorio Dane evropskog filma govori o danskom režiseru Madsa Brüggera i švedskom privatnom istražitelju Göranu Björkdahlu koji pokušavaju riješiti misterioznu smrt Daga Hammarskjölda. Film predstavlja Ambasada Švedske u Bosni i Hercegovini.

U kinu Meeting Point u Sarajevu od 10. do 19. maja održat će se Dani evropskog filma u Bosni i Hercegovini – filmska revija zahvaljujući kojoj će publika imati priliku uživati u 11 evropskih filmova, uz besplatan ulaz na sve projekcije.

Besplatne ulaznice se preuzimaju u kinu Meeting Point sat vremena prije početka projekcije.

Program povodom obilježavanja Dana Evrope u Bosni i Hercegovini, organizuju Evropska unija u Bosni i Hercegovini u saradnji sa kulturnim institutima zemalja članica Evropske unije (EUNIC) i ambasadama zemalja članica Evropske unije u BiH.