Film/TV
0

Velika premijera filma ''Nativity'' u Vatikanu

Sarajevo-x.com
Film o rođenju Isusa Hrista je imao svoju svjetsku premijeru u Vatikanu, što je prvi put da se takav događaj tamo i održi.

Preko 7000 ljudi se pojavilo u nedjelju na prikazavanju filma ''The Nativity story'' u Vatikanu u dvorani Paul XVI, mjestu gdje Papa inače obavlja prijem hodočasnika. Papa Benedict XVI nije bio prisutan kada se film prikazivao.

''Mislim da je Papa bio veoma zauzet'', rekla je režiserka Catherine Hardwicke. ''Veoma sam sretna zbog brojne publike koja došla i zbog ljubavi koja se širila iz dvorane''.

[SLIKA]1[/SLIKA]

''The Nativity Story'' je film koji opisuje trudnoću Djevice Marije i njeno putovanje sa Josipom u Bethlehem, grad Isusovog rođenja. U film se govori o Marijinom strahu, sumnji i vjeri.

Film se otvara u kinima širom SAD i Italije 1. decembra, tako da se njegovo prikazivanje poklapa sa božićnim blagdanima.

Mariju u filmu glumi Australka Keisha Castle-Hughes, koja nije bila prisutna na premijeri, i Oscar Isaac kao Josip. Shohreh Aghdashloo, glumica nominirana za Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu u filmu ''House of Sand and Fog'', glumi Elizabetu, majku Ivana Krstitelja.

Film traje 102 minute, i sniman je u Maroku i Materi, gradu u sjevernoj Italiji gdje je Mel Gibson snimio ''The Passion of the Christ''.

Hardwick je pohvalila Gibsonov film, ali je navela da je ona htjela napraviti film koji će više ujedinjavati ljude a ne praviti pometnju.