Nakon višemjesečnih priprema
0

Večeras u 18 sati počinje program Al Jazeera Balkans

Sarajevo-x.com
Gledatelje u regiji večeras će tačno u 18 sati pozdraviti voditelji Al Jazeera Balkans, čime će zvanično početi dugoočekivano emitiranje programa jedne od najvećih svjetskih TV kuća.
Program počinje iz centra Al Jazeere u Sarajevu, sa javljanjima uživo iz centara u Zagrebu, Beogradu i Skoplju, kao i sa javljanjima iz Mostara, Zenice i Istanbula.

Program Al Jazeere Balkans od sutra će emitovati: Logosoft, HS, M&H, VKT Net, BHB Cable, CATV MV, BH Telecom Moja TV, ASK Ilidza, Telemach, Art Net, Elta Kabel, Telrad, Total TV (satelitska DTH platforma) u Bosni i Hercegovini.

Program će se moći gledati kao live stream na: http://balkans.aljazeera.net/ i na Satelitu: W3C 16°E (EUTELSAT), RX Freq: 12676 Mhz, Symbol Rate: 2800, MODCOD: 4PSK FEC ľ, Polarisation: POL X (horizontalna).

Dolaskom Al Jazeera Balkans počinje nova era medijskog izvještavanja u regiji. Ova kuća će gledaocima ponuditi priče koje do sada nisu imali priliku vidjeti, a koje će objediniti prostor bivše Jugoslavije.

Al Jazeera Balkans dio je međunarodne televizijske mreže koja se emituje u više od 100 zemalja, a prva je balkanska informativna kuća koja ima studija u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu i Skoplju.