Suočavanje s današnjicom
0

Večeras premijera filma Body Complete u Cinema Cityju

Klix.ba
U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo održana je pres konferencija u povodu premijere bosanskohercegovačkog filma Body Complete. Film će biti premijerno prikazan večeras (6. decembra) u 19 sati u Cinema Cityju.

Ovaj filmski projekt je finansijski podržala i Općina Centar koja je za tu namjenu iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojila 3.000 KM.

U radu press konferencije su učestvovali režiser i scenarista filma Lukas Sturm, producenti filma Jasmin Duraković i Robert Hofferer te glumci Asli Bayram i Adi Hrustemović.

"Ovaj film je priča o ljudima koji su preživjeli ratna dejstva u Bosni i Hercegovini i koji se suočavaju sa današnjicom, sa životom nakon potpisivanja Sporazuma za mir u Dejtonu. I toliko godina nakon rata mnogi tragaju za tijelima svojih najmilijih. Zaista više ne bih ništa otkrivao, jer bi bilo najbolje da film pogledate i da donesete svoj sud. Ovom prilikom bih se zahvalio Općini Centar na čelu sa načelnikom Dževadom Bećirevićem sa kojim jako dugo vremena uspješno sarađujemo", rekao je režiser Jasmin Duraković.

Učesnici press konferencije su se složili da je glavna poenta filma Body Complete da se ratna dešavanja na našim prostorima ne smiju nikada zaboraviti.