|

Večeras posljednja epizoda serije Game of Thrones: Čiji je tron?

Večeras posljednja epizoda serije Game of Thrones: Čiji je tron?
614
Klix.ba
19.5.2019. u 18:47
101
komentara
614

dijeljenja
Američki kanal HBO prikazat će večeras posljednju epizodu serije Game of Thrones, vjerovatno najpopularniju dramsku TV fantaziju našeg vremena.
Serija je televizijska interpretacija također popularne knjige "Pjesma leda i vatre" američkog pisca Georgea R. R. Martina. Zahvaljujući odličnom scenariju, režiji i glumačkoj postavi, Game of Thrones ili Igra prijetolja već osam godina predstavlja ikonu zlatnog doba TV drame.

Osma i posljednja sezona naišla je na polarizirane kritike i mnogi je smatraju vjerovatno i najlošijom izvedbom priče o zamišljenom srednjovijekovnom svijetu, zemlji Westeros, njenih sedam kraljevstava i jednom tronu namijenjenom najmoćnijem vladaru.

Ipak, to ne sprječava da svake sedmice u prosjeku 10 miliona gledatelja samo u SAD-u svoje vrijeme posveti ovoj neponovljivoj seriji.

Snimanje više od 70 epizoda vršilo se u studiju HBO-a, ali i na lokacijama širom svijeta, uključujući Hrvatsku, Sjevernu Irsku, Island, Španiju, Maltu i Maroko. Pop kultura je naprosto preplavljena relikvijama i idejama koje izviru upravo iz ove serije. Samo muzika, koju potpisuje Nijemac iranskog porijekla Ramin Djawadi, vjerovatno je jedna od najprepoznatljivijih djela svjetske TV produkcije.

Posljednja epizoda bit će prikazana večeras, odnosno u ranu zoru u 3 sata po našem vremenu.
Prijavi grešku


Komentari (101)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...