Početak u 21 sat
27

Večeras gledajte podcast sa Zoranom Kesićem u okviru trećeg Sarajevo Festa

N. C.
Zoran Kesić
Zoran Kesić
U okviru trećeg Sarajevo Festa večeras u 21 sat premijera podcasta "Sarajevo", a prvi gost bit će novinar i autor Zoran Kesić.

Tema večerašnjeg podcasta su mediji, a prvi gost je srbijanski novinar. Na YouTube kanalu EastWest Centra možete pratiti premijeru podcasta "Sarajevo".

Kesić je jedan od scenarista i voditelj političko-satirične emisije "24 minuta sa Zoranom Kesićem" na televiziji Nova S. Karijeru poginje 1995. godine na televiziji Studio B gdje je radio do 2000. godine, kao reporter jutarnjeg programa, voditelj kulturnog vodiča i autor dokumentarnih filmova.

Naredne tri godine provodi na televiziji B92 kao autor emisija "Bg Direkt" i "Viša sila". Od 2003. do 2008. godine, Kesić je radio na TV Metropolis, a bio je autor emisija "Ozbiljne vesti" i "Dezinformator", kao i programa "Prekid programa" nakon čega prelazi na FOX TV. Na FOX-u, a kasnije Prva TV, radio je kao autor i voditelj popularnog talk showa "Fajront republika".

Popularni novinar od 2013. goine vraća se na B92, kasnije prelazi na Nova S gdje radi i danas. Zajedno sa rediteljem Aleksandrom Saničaninom i scenaristima Njuz.neta, priprema emisiju "24 minuta sa Zoranom Kesićem".