Legendarni komičar
28

Večeras će crvenim tepihom 23. SFF-a prošetati John Cleese

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Legendarni britanski komičar i zvijezda "Monty Pythona" John Cleese prošetat će večeras oko 19:30 sati crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta Sarajevo.

John Cleese koji je sinoć stigao u glavni grad Bosne i Hercegovine, crvenim tepihom prošetat će prije ekipe filma "Sofijin sin" koji večeras, u okviru Takmičarskog programa 23. SFF-a, ima regionalnu premijeru.

Nakon šetnje Festivalskim trgom, Cleese će se uputiti prema Ljetnom kinu Raiffesen gdje će mu u 20:30 sati biti uručena nagrada Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti. Nakon toga će biti upriličena projekcija njegove kultne komedije "Riba zvana Wanda" iz 1988. godine.

Crvenim tepihom večeras će prodefilirati i brojne druge domaće i regionalne zvijezde. Osim ekipe filma "Sofijin sin" grčke rediteljice Eline Psykou, na crvenom tepihom pojavit će se i bh. kantautor i jedna od najvećih regionalnih zvijezda Dino Merlin, kao i srbijanski glumac, režiser i producent Dragan Bjelogrlić, čija će serija "Senke nad Balkanom" biti premijerno prikazana večeras u Cinema Cityju.

SFF