Nakon prikazivanja na FTV
0

'Večer s Emirom' seli u Hrvatsku

Sarajevo-x.com
Nakon uspješne prve sezone na Federalnoj televiziji, talk show „Večer s Emirom“ koju vodi popularni bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović u narednoj, januarskoj programskoj šemi najvjerovatnije će se početi snimati za hrvatsko tržište.

Predstavnici producentske kuće UFA Media uskoro trebaju da počnu pregovore sa TV kućama u Hrvatskoj koje su pokazale interes da Emira i njegove goste 'presele' na svoje ekrane. Kako ističu producenti, od samog početka emitiranje, show je u goste pozivao poznate ličnosti iz cijelog regiona, što je bila dobra osnova za perspektivu programa i van naše države.

Hrvatska, više od gostiju, zainteresirana je za Hadžihafizbegovića, koji je glumeći u nekoliko hrvatskih filmova kao što su „Karaula“, "Kenjac", „Crnci“, ali snimanjem reklame za mobilnog operatera Tomato, osvojio simpatije naših susjeda.

Hadžihafizbegović u izjavi za Sarajevo-x.com kaže da nije pretjerano euforičan zbog mogućeg prelaska na drugo tržište, pošto je njegov angažman na prostorima bivše Jugoslavije godinana vrlo ozbiljan i respektabilan.

"Ja sam čovjek kome nije nepoznata geografija ovih prostora, snimao sam filme u Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji. Uz to, imamo komparativnu prednost što pričamo istim jezikom, pa nema razloga da ne surađujemo“, ističe Hadžihafizbegović.

On ističe da je već nakon završetka prve sezone dogovorio gostovanje atraktivnih ličnosti iz javnog života, te da koncept emisije ostaje isti.

Talk show „Večer s Emirom“ neće se više prikazivati na FTV zbog nemogućnosti ove televizije da isfinansira ovako zahtjevan i skup projekat.