Tužili lažnog bogataša
197

Varalica s Tindera suočit će se na sudu s porodicom preko čijeg se prezimena obogatio

I. B.
Nakon Netflixovog dokumentarca za Simona je doznao cijeli svijetu (Foto: Instagram)
Nakon Netflixovog dokumentarca za Simona je doznao cijeli svijetu (Foto: Instagram)
"Filmski" lik koji je početkom ove godine privukao pažnju cijelog svijeta, a kojeg smo zapamtili kao "Varalicu s Tindera", uskoro će se naći oči u oči sa porodicom pod čijim se prezimenom krio dok je vješto manipulisao ženama, ali i njihovim novcem.

Pretvarajući se da je nasljednik bogate izraelske porodice Simon Hayut živio je životom na visokoj nozi, a sve su mu obezbijedile žene iz kojih je, izmišljenim pričama, izvlačio ogromne svote novca.

Simon će se sada, tačnije sljedeće sedmice, suočiti na sudu sa porodicom na osnovu čijeg se prezimena "obogatio", a koja ga je naposlijetku i tužila.

Chagit Leviev, izvršna direktorica Leviev Group USA te kćerka izraelskog dijamantnog tajkuna Leva Levieva rekla je: "Godinama smo patili zbog 'Tinder Swindlera'. Znali smo da vara žene i kompanije koje su nam dolazile i tražile da podmirimo dugove. Toliko smo se trudili da ga natjeramo da stane".

Zatim je predstavljen Netflixovov dokumentarac koji je postao globalni hit, a Chagit je znala da on znači Simonov kraj.

"Znala sam da je igra za njega gotova. Više se nije mogao pretvarati da je neko ko nije, manipulirati, ni lagati ženama. Jednostavno, uhvaćen si. Svi su te vidjeli", rekla je ona i dodala kako ju je zaprepastio emocionalni aspekt filma: "On je u glavi doista posjedovao tu kompaniju, što je bolesno i ludo".

Iako "Varalica s Tindera" pokušava sve kako se ne bi pojavio na sudu, Chagit je uvjerena da postoji pravda i da će "uskoro sve doći na svoje mjesto".

U tužbi se navodi da je Simon "prevario, krivotvorio i povrijedio žene, muškarce i kompanije diljem svijeta", predstavljajući se kao član porodice Leviev.

U međuvremenu, njegove žrtve Cecilie Fjellhoy, Pernilla Sjoholm i Ayleen Charlotte još uvijek su dužne novac u vrijednosti od 700.000 dolara.

Iako mnogi zbijaju šale na njegov račun, one su podsjetile kako ne treba isključiti činjenicu da je Simon doista opasan čovjek kojeg se treba paziti: "Moramo se zaštititi od njega i strpati ga u zatvor", poručile su.