|

Vanesa Glođo u novom filmu: Glumac se gradi na ulogama, a ne na crvenom tepihu

Vanesa Glođo u novom filmu: Glumac se gradi na ulogama, a ne na crvenom tepihu
20
E. Sk.
2.9.2019. u 21:33
44
komentara
20

dijeljenja
Vanesa Glođo u novom filmu: Glumac se gradi na ulogama, a ne na crvenom tepihu Vanesa Glođo i Senad Bašić
Pod rediteljskom palicom Jasmina Durakovića završeno je snimanje njegovog novog dugometražnog igranog filma "Sve o ljubavi, knjigama i psima".
Osim Senada Bašića i Ene Kurtalić koja tumači glavnu žensku ulogu, dio glumačke ekipe čini i simpatična Vanesa Glođo.

U filmu Vanesa utjelovljuje Svjetlanu, novinarku i glavnu urednicu jednog uglednog medija. Scenografija je djelo Osmana Arslanagića. Glođo nam je otkrila kada bi film mogao ugledati svjetlo dana te kakva je atmosfera vladala na snimanju.

"Veoma sam ponosna na činjenicu da smo u rekordnom roku uspjeli snimiti ovaj film. Jasmin Duraković je sjajan čovjek, jako mi se sviđa njegov način rada. Uspio je okupiti kvalitetna glumačka imena i mada je produkcija mala, vjerujem da će film naići na dobre reakcije publike. Na snimanju je bilo divno", priznaje Glođo.

Osim u Sarajevu, neki od kadrova snimani su i u jednom Planinarskom domu na vrhu Trebevića.

"Uspjela sam se uživjeti u ulogu novinarke i moram priznati da novinarima nije nimalo lako, jer rade po nekoliko stvari paralelno. Bilo je i više nego zabavno. Senad Bašić igra ulogu Sade, također jako zanimljivu ulogu. Ena Kurtalić ima glavnu žensku ulogu u filmu, što je genijalno, jer mladima treba dati priliku. Glumac se gradi na ulogama, a ne u kafanama ili šetajući na crvenom tepihu. U filmu se pojavljuje i srbijanski glumac Tihomir Stanić", kaže Glođo.

Film "Sve o ljubavi, knjigama i psima" bi, prema njenoj procjeni, svjetlost dana trebao ugledati u maju naredne godine.

"Ako uzmemo u obziru da je u junu završeno snimanje, a treba otprilike godina dana za realizaciju, trebalo bi biti sve finalizirano do maja sljedeće godine. Osman Arslanagić je sjajan scenograf i jako mi se dopalo kako je on sve zamislio. To je kao ljubavni triler i mislim da će biti atraktivan publici", kaže Glođo.
Prijavi grešku


Komentari (44)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...