Cinema City Sarajevo
0

Uživajte u romantičnoj komediji "U zraku"

Sarajevo-x.com
Nakon rekordnih rezultata u mjesecu januaru u kojem je pet dvorana multiplexa na projekcijama aktuelnih naslova i u okviru velike promotivne akcije "Zimske čarolije“ posjetilo preko 50.000 ljubitelja filma, Cinema City nastavlja donositi najaktuelnije naslove na repertoar te organizovati nove promotivne akcije za gledatelje.

Od 4. februara program Cinema City predvodi jedan od najboljih naslova 2009. godine, romantična drama "U zraku“ (Up in the Air). U novom ostvarenju mladog američkog autora Jasona Reitmana, tvorca neočekivanog hita "Juno“ iz 2007.godine u naslovnoj ulozi pojavljuje se bezvremenski srcelomac i dobitnik Oskara George Clooney koji nastavlja niz zapaženih izvedbi nakon višestruko nagrađenih kritičarskih favorita "Sretno i laku noć“, "Syriana“ i "Michael Clayton“.

U sporednim ulogama filma koji je pokupio svu sila nagrada kritičarskih i filmskih udruženja, šest nominacija i Zlatni globus za najbolji originalni scenario te četiri nominacije za Oskara, uključjući one za najbolji film, najbolju režiju i najbolju mušku ulogu, gledamo junakinju klasika "The Departed“ Veru Farmigu, izvrsnog komičara Jasona Batemana te mladu ljepoticu hit serijala "Sumrak“ Annu Kendrick.

U filmu koji je samo na američkim kino blagajnama ostvario zaradu od 70 miliona dolara Clooney igra Ryana Bringhama, korporativnog i potpuno modernog poslovnog putnika koji se poslije godina provedenih u avionu iznenada nađe spreman da napravi pravu povezanost. Kada se zaljubi u simpatičnu putnu kolegicu, šef mu zaprijeti da će ga zauvijek povući sa puta. Suočen s procedurom, u isto vrijeme zastrašujućom i razveseljujućom, da će biti kažnjen, Ryan počinje da razmišlja šta u stvari znači imati dom.

Cinema City je u saradnji sa agencijom Centrotrans Eurolines pripremio i posebnu nagradnu igru za sve gledatelje filma "U zraku“ od 04. do 10. 02. u dvorani 1. Uz kupljenu ulaznicu gledatelji će dobiti afišu na kojoj treba da ispune svoje lične podatke i nakon projekcije ubace je u posebno pripremljenu kutiju na izlazu, te na taj način imaju mogućnost osvojiti jedan od tri paket aranžmana Prag - Beč za 08. mart koje poklanja Centrotrans Eurolines. Imena dobitnika nagrada biće poznata nakon javnog izvlačenja u četvrtak 18. februara.

Za ljubitelje istinskog horora Cinema City na repertoar od 4. februara donosi "Susret četvrte vrste“ (The Fourth Kind). Izuzetno napeti i atmosferični horor nastao prema istinitim događajima djelo je mladog afroameričkog reditelja Olatundea Osunsanmia a u naslovnim ulogama gledamo zvijezdu hit horor serijala "Resident Evil“, prelijepu Milu Jovovich, te sjajne veterane Willa Pattona i Eliasa Coteasa.

Film koji je u kina susjedne Hrvatske u proteklih par sedmica doveo gotovo 20.000 gledatelja, govori istinitu priču sa Aljaske gdje iz godine u godinu raste broj osoba otetih od vanzemaljaca. Unatoč konstantnim istragama FBI-a, istina o njihovom nestanku nikada nije otkrivena a psiholog dr. Abigail Tyler počela je snimati seanse sa traumatizovanim pacijentima i potpuno slučajno otkrivati neke od najuznemirujućih dokaza vanzemaljskih otmica ikada.

Cinema City najavljuje i održavanje velike promotivne akcije Dan zaljubljenih 14. februara. Za projekcije najaktuelnijih naslova žanra "Dan zaljubljenih“ i "Ljubavni džekpot“ te bh. premijeru romantične komedije Jennifer Aniston "I to se zove ljubav“ Cinema City za sve zaljubljene pripremio je "Ljubavni Combo" paket u kojem po promotivnoj cijeni od 16 KM mogu kupiti dvije ulaznice, dva 0,33 l Coca Cola proizvoda te mega kokice. Pretprodaja ljubavnih Combo paketa počinje 04. febraura na blagajanama multiplexa a sve posjetitelje 14. februara očekuje i malo iznenađenje partnera akcije Tesori D'Oriente.

Sve informacije oko promotivne akcije Dan Zaljubljenih, programa prikazivanja, filmova u najavi i uslugama Cinema City svi zainteresovani mogu dobiti putem web stranice www.cinemacity.ba gdje se mogu prijaviti za sedmični newsletter te putem info telefona: 033 567 230.