Cinema City Sarajevo
0

VIDEO / Uživajte u Penelopi Cruz i "Slomljenim zagrljajima"

Sarajevo-x.com
Multiplex Cinema City nastavlja sa donošenjem najaktelnijih filmskih naslova holivudske i svjetske produkcije u novoj sedmici prikazivanja od 15.oktobra. Program će predvoditi romantična drama "Slomljeni zagrljaji“, novi film oscarovca Pedra Almodovara, genijalnog španskog reditelja koji ponovno u glavnoj ulozi predstavlja svoju najveću muzu, također dobitnicu Oskara ( za sporednu ulogu u filmu Woody Allena, Vicky , Cristina, Barcelona) Penelope Cruz.

Glumica i redatelj već su surađivali na filmovima "Živo meso", "Sve o mojoj majci" i "Vraćam" se a sa njom u novom Almodovarovom remek djelu ovaj put ekran dijele fantastični veteran Lluis Homar i mladi ljepotan Jose Luis Gomez, koji su osvojili ovacije sarajevske publike na premijernoj projekciji u okviru Open Air programa 15. SFF-a.

U filmu "Lomar" igra filmskog reditelja Matea Blanca, koji nakon nesreće u kojoj gine njegova ljubavnica i glavna glumica Lena preuzima novi identitet, Harry Caine. Jedne noći njegov prijatelj Diego doživi nesreću i Harry se brine o njemu. U dugoj noći bdijenja nad dječakom, on mu priča priču, zapravo bolnu autobiografiju. Priču potvrđenu fotografijom zaljubljenog para, Matea i Lene. Fotografiju koju je netko iskidao u hiljade dijelova, sa slomljenim zagrljajima kao posljedicom.

Pored ove poslastice za ozbiljnu filmsku publiku Cinema City od 15.oktobra na repertoar donosi nešto specijalno za mlađe generacije ljubitelja filma, akcionu avanturu "Stranac“. U filmu producenta mega blockbuster serijala "Gospodar prstenova“ Barriea Osbornea kojeg rediteljski potpisuje scenarista serijala "Underworld“ Howard McCain u naslovnoj ulozi gledamo sjajnog Jamesa Caviezela, junaka mega hita "Pasija“ i sjajne akcije "Deja Vu“. Glumačku ekipu vizuelno zapanjujućeg spektakla zaokružuju mlada ljepotica Sophia Myles i britanski veteran John Hurt kojeg smo gledali u hit serijalu "Hellboy“.

U akcijom nabijenom filmu koji je ostvario sjajnu gledanost u susjednoj Hrvatskoj Caviezel igra Kainana, humanoidnog ratnika koji na Zemlju u doba vikinga slijeće u svemirskom brodu sa ubojitim slijepim putnikom. Našavši se na tom stranom planetu, koji je stoljećima iza njegove civilizacije, Kainan odlučuje pronaći i poraziti svog neprijatelja. Zvijer željna osvete napada vikinšku utvrdu i napokon se otkriva u svoj svojoj zapanjujućoj i zastrašujućoj raskoši. Vikinzi, koje predvodi Kainan, kreću u svoju posljednju, očajnu misiju – moraju ubiti čudovište ili će se suočiti s vlastitim uništenjem...

Cinema City 15.oktobra u terminu od 22 sata predstavlja i novu Skrivenu pretpremijeru. Za projekciju filma iznenađenja za kojeg Cinema City garantuje da do sada nije prikazan na repertoaru BH kino dvorana svi zainteresovani u ovih par dana i dalje ulaznice mogu kupiti u toku radnog vremena na blagajnama multiplexa. Sve informacije o filmovima, programu i svim uslugama Cinema City zainteresovani mogu naći na web stranici www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 230.