Repertoar Cinema Cityja
0

VIDEO / Uživajte u animiranoj akciji Avanture Tintina

Sarajevo-x.com
Multiplex Cinema City u novoj filmskoj sedmici najavljuje svjetsku premijeru animiranog 3D spektakla, nastavak prikazivanja horora koji je svoju bh. premijeru doživio u okviru promotivne akcije Noć vještica te početak pretprodaje ulaznica za dugo očekivanu Ponoćnu premijeru novog nastavka blockbuster serijala Sumrak.

Program multiplexa od 3. novembra predvodi animirana akcija Avanture Tintina. Riječ je o adaptaciji kultnog stripa nastalog iz pera belgijskog crtača Georgesa Remija još davne 1907. godine, a koju najmodernijom 3D tehnologijom na velike ekrane širom svijeta donosi holivudski all star duo, reditelj Steven Spielberg i producent Peter Jackson. Autor blockbuster serijala Indiana Jones i Jurassic Park te Oskarom nagrađeni kreator planetarno popularnog serijala Gospodar prstenova udružili su se u visokoprofilnoj ekranizaciji jednog od najpopularnijih Evropski stripova 20. stoljeća u kojoj glasove glavnim karakterima posuđuju sjajni britanski glumci Jamie Bell, junak kritičarskog favorita Billy Elliot, novi James Bond Daniel Craig, Andy Serkis, glumac koji je utjelovio karakter Golluma u Gospodarima prstenova te Simon Pegg, komičar kojeg smo nedavno gledali u hitu Pol.

Radnja filma koji u Cinema Cityju kreće čak mjesec i po prije otvaranja na američkim kino blagajnama vrti se oko Tintinovog prvog susreta s kapetanom Haddockom koji će ih odvesti na pravu avanturu – u potragu za blagom Tintinovog pretka. U potrazi će im se pridružiti dvojica bjegunaca kao i detektivi Thomson i Thompson...

Cinema City svjetskom premijerom filma Avanture Tintina označava početak realizacije partnerskog ugovora sa jednim od najvećih svjetskih brandova McDonald'som koji će u narednih godinu dana linijama igračaka i Happy Mealsom pratiti sve najveće animirane naslove u programu matineja. Tako će od 04.novembra svi mališani u McDonald'su u Titovoj ulici moći uživati u novom Happy Meal Tintin u kojem će kao poklon dobiti jednu od igračaka iz filma. Od 03.novembra McDonald's svim mališanima uz kupljenu ulaznicu za projekcije programa matineja Cinema City poklanja igračku iz filma Štrumpfovi koji je i dalje na repertoraru kao animirani hit Winx klub: Čarobna avantura i u 3D i 2D tehnologiji. Ova promotivna akcija traje do isteka zaliha nagrada.

Cinema City od 3. novembra za ljubitelje horora počinje redovno prikazivanje hita promotivne akcije Noć vještica, Ne plaši se mraka (Don't Be Afraid of the Dark). Modernu filmsku ekranizaciju kultnog TV horora iz 1973. godine scenaristički potpisuje majstor žanra, meksički autor Guilermo del Toro, koji nas je oduševio klasicima Mimic i Panov lavirint dok je reditelj mladi Kanađanin Troy Nixey. U filmu, koji zbog scena eksplicitnog nasilja nije namijenjen osobama mlađim od 16 godina i osobama slabih živaca, naslovne uloge nose prelijepa junakinja blocbkustera Batman početak Katie Holmes, sjajni britanski veteran Guy Pierce te novo čudo od djeteta Bailee Madison koju smo ove godine gledali u hitu Moja lažna žena.

Madison u filmu igra djevojčicu Saru koja se sa ocem i njegovom novom djevojkom seli u novu kuću, lijepo gotsko zdanje. Otac je poznati arhitekt čija je namjera da renovira kuću i tako ponovo pokrene zaostalu karijeru. Pomalo zanemarena, Sali luta sama, otkrivajući da je kuća opsjednuta zastrašujućim stvorenjima koja žele da ona postane jedna od njih...

Cinema City za 3.novembar najavljuje početak pretprodaje ulaznica za Ponoćnu premijeru novog nastavka blockbuster serijala Sumrak saga: Praskozorje - 1.dio. Svi koji žele prvi pogledati ujedno i svjetku premijeru prvog dijela filmske ekranizacije završnog nastavka literarnog bestseller serijala američke književnice Stephenie Meyer, 17. novembra u 00:05 sati u dvorani 1, mogu to učiniti uz specijalnu ponudu u kojoj će ulaznicu za ponoćnu premijeru i jedan od atraktivnih alkoholnih ili bezalkoholnih koktela Twilight, koji će se naći u ponudi Cafe bara multiplexa također od 17. novembra, moći dobiti po cijeni od 11 KM.

Cinema City i dalje podsjeća na uslugu telefonskih rezervacija ulaznica na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati. Ulaznice se mogu rezervisati najviše dva dana unaprijed, a moraju se preuzeti najkasnije pola sata prije projekcije filma. Od 3. novembra usluga telefonskih rezervacija neće se naplaćivati.

Sve informacije o pretprodaji ulaznica za ponoćnu premijeru Sumrak saga: Paskozorje - 1.dio, aktuelnim i nadolazećim filmskim naslovima, te uslugama multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 288.