Priča iz 60-ih
6

Uzbudljivi trailer za fantaziju "A Wrinckle in time" vodi vas kroz prostor i vrijeme

Klix.ba
Objavljen je prvi trailer za novu Disneyevu fantaziju "A Wrinckle in time" koja donosi ekranizaciju uzbudljivog dječijeg romana američke književnice Madeleine L'Engle iz 60-ih godina.

U prvoj najavi filma kroz vrijeme i prostor će vas provesti besmrtna gospođa Which koju glumi Oprah Winfrey, Mindy Kaling kao gospođa Who te Reese Witherspoon u ulozi gospođe Whatsit.

Film donosi priču o Meg Murry koja živi s mamom, braćom blizancima Sandyjem i Dennysom i najmlađim bratom Charlesom Wallaceom. Njihov otac, naučnik koji je radio za vladu, nestao je prije više od godinu dana. Kada se u blizini njihove kuće pojave tri neobične starije gospođe, Meg, njen brat Charles i njihov školski prijatelj Calvin kreću na putovanje kroz prostor i vrijeme. Meg pokušava pronaći svog oca i spasiti ga od najgadnijeg mogućeg zla u svemiru, Crnila koje guta svjetove.

Ovaj poznati dječiji roman osvojio je 1962. godine prestižnu Newbery nagradu za najbolji roman za mlade, a mnogi ga i danas ubrajaju među 50 najboljih knjiga koje su ikada napisane.

Film je režirala američka scenaristica i redateljica Ava DuVernay, a za scenarij je zadužena i Jennifer Lee te za produkciju Jim Whitaker i Catherine Hand. "A Wrinckle in time" stiže u kina u martu 2018. godine.