Film/TV
23

Usuđujete se provesti Veče sa ženama?!

Usuđujete se provesti veče sa ženama?! Pametnim, izazovnim, raspričanim. I saznati; šta misle, šta žele, šta vole ali i ne vole. Ko danas vuče konce u muško-ženskim odnosima?! Talk show Veče sa ženama sa Adrijanom Gavrić otkriva vam drugu stranu ženske medalje, a već prvo izdanje možete pogledati na TV1 u predstojeću srijedu, s početkom u 21 sat. Više u intervju sa Adrijanom.
Je li muškarcima zabranjen ulaz?

Naravno da muškarcima nije zabranjen ulaz, naprotiv oni su dobrodošli jer želimo čuti i mušku stranu ženskih priča. A mislim da će i muškarcima biti zanimljivo čuti ženska mišljenja i stavove, možda ćemo im pomoći da nas konačno shvate. Naprimjer kada kažemo da, da zapravo mislimo ne i obratno.

Kojeg su profila žene koje ćeš zvati na druženje u tvojoj emisiji i kojim temama se planiraš posvetiti?

Sve žene koje imaju veze sa planiranom temom. Nema određen profil. Neudate u 30. godini, ima nas zaista mnogo a rijetko, skoro nikako, javno ne pričamo o tome. To će biti jedna od tema. Zatim ljubavni trougao, da li je mlađe slađe, muško-ženska prijateljstva...

Koliko žena na jednom mjestu očekuje nas u tvojoj novoj emisiji?

Što više to bolje. Najmanje tri uključujući i mene. A kao što sam rekla u predhodnom odogovoru uvjek ćemo gledati da se bar jedan muškarac, koji ima hrabrosti, upusti u raspravu sa ženama i bude naš dragi gost te Večeri sa ženama na TV1.

Bojiš li se ženskog nadmetanja i dominacije?

Ne. Vjerujem da će biti slatkih "sukoba mišljenja", ali sve ovo je poželjno u dobrom talk showu.

Do kada im je "izlaz" srijedom uveče na TV1, odnosno koliko je planirano Veče da traje?

Emisija počinje u 21 sat. Planirano je trajanje od 70 minuta. Eh, sad da li je to nama ženama dovoljno kada su ženske teme u pitanju? Ne znam, vidjet ćemo!

Druže li se i danas žene kao nekada, jesu li dovoljno podrška jedna drugoj onda kada je to potrebno? Hoćete li posmatrati svijet žena i iz tog aspekta; kako su živjele nekad i danas?

Zanimljivo... Ako su prave prijateljice svakako da su najveća podrška jedna drugoj. No, nažalost danas većina žena je ljubomorna, zavidna... Ja više poštujem i upražnjavam više muško-ženska prijateljstva. Mislim da su iskrenija ukoliko nema drugih osjećanja, ljubavi ili seksualne privlačnosti. Onda se zaista radi o pravom prijateljstvu.

Ovo je tvoje prvo iskustvo u vođenju jedne dijaloške emisije. Ima li treme?

Moram priznati da mi ova emisija jeste veliki izazov, ali vrijedno se spremam već neko vrijeme i radujem se novom početku. Radim sa odličnim timom. Moja urednica i producentica Amra Ekmečić je moja desna ruka, a mnogo korisnih savjeta sam dobila i od direktora programa Sanjina Bećiragića. Treme ima, ali samo one pozitivne, motivacijske.

Šta je tema prvog izdanja?

Želim početi emisiju sa temom "Neudate u 30." jer ima dosta djevojaka koje imaju 30 i više godina, obrazovane, lijepe, talentovane, ali slobodne... Neki takve djevojke nazivaju usjedelicama, što je uvredljiv naziv, a muškarci kada upoznaju takvu djevojku odmah pomisle da im nešto fali... Zašto su same, šta muškarci misle o njima gledajte 19. novembra u 21 sat na TV1.