Uspjeh u Hollywoodu: Novi filmski projekti Bosanca Maka Medovicha

Piše: L. Č./Klix.ba
29.11.2015. u 21:24
435
62
Uspjeh u Hollywoodu: Novi filmski projekti Bosanca Maka Medovicha
435
1/9
2/9
3/9
4/9
5/9
6/9
7/9
8/9
9/9
Mak Medovich je talentovani mladi glumac bh. porijekla koji svoju karijeru gradi u Hollywoodu, a njegov novi projekat je kratki film "Brothers in Arms" koji je snimao u maju ove godine i koji je nedavno osvojio treće mjesto na festivalu kratkog filma u Los Angelesu.
Film "Brothers in Arms" je nastao u režiji Andrewa Hinesa i donosi priču dva brata iz BiH, Dini (Mak Medovich) i Alminu (Dino Buzan), koji su s ocem za vrijeme rata preselili u SAD.

Ulogu oca u filmu ostvario je naš poznati ex yu glumac Jack Dimich (rođen kao Željko Dimić), kojeg znamo po ulogama u filmovima "The Drop", "In the Name of the Son" i "Echoes".

"Hines mi je rekao da je veoma zainteresovan u BiH i njenu historiju, pa je zbog toga i napisao ovu priču", kaže Mak za Klix.ba.

Režiser Andrew Hines je ove godine pobijedio na MTV music video awards takmičenju u kategoriji Most Influential Music Video sa reperom Big Seanom za spot "One Man Can Change The World" s Kanye Westom i Johnom Legendom.

Mak je potpisao ugovor na 18 mjeseci sa agencijom za talente "Artistic Endeavors" kroz koju dobija brojne uloge, audicije i sastanke sa režiserima iz okoline Hollywooda, pa je tako prošli mjesec dobio sporednu ulogu u filmu "Better Criminal" u kojem će igrati uz glumce Toma Sizemorea, Noela Gugliemija, te Emilija Riveru.

Pogledajte "behind the scenes" video sa snimanja filma "Better Criminals":
Mak Medovich je rođen u Zvorniku 1990. godine, a početkom rata u Bosni i Hercegovini seli se u Njemačku, gdje je odrastao i pohađao školu pozorišnih umjetnosti. Sa porodicom se 2001. godine seli u Sjedinjene Američke Države, najprije u Michigan, a potom u Los Angeles, gdje biva primljen na poznatu dramsku akademiju L. A. School of Dramatic Arts.

Prvi film je snimio iste godine kad se preselio u Los Angeles, sa poznatim režiserom i producentom Davidom DeCoteauom, nakon čega je imao priliku da igra sporednu ulogu pored glumca Stevena Bauera, koji je igrao u legendarnom filmu "Scarface" sa Al Pacinom. Ostvario je i sporednu ulogu u filmu "Betrayal" uz oskarovca Erica Robertsa.


Komentari (62)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: