Film/TV
0

Uskoro u kinima "War of Worlds"

Sarajevo-x.com
Tropik film i video najavljuje još jednu svjetsku premijeru u Bosni i Hercegovini. U četvrtak 30.06. u prostorima kina Meeting Point premijernim prikazivanjem započeti će distribucija posljednjeg filma Steven Spielberga "War of Worlds" (Rat svjetova).

Sa nestrpljenjem iščekivan ovaj SF spektakl bh. publika gledati će prva u regionu i među prvima u svijetu. Termini prikazivanja bit će redovni: 1900 i 2100.

Igraju:Tom Cruise (Collateral, The Last Samurai), Justin Chatwin (Taking Lives), Dakota Faning (The Cat In the Hat), Tim Robbins (High Fidelity) Mirranda Otto (The Lord Of The Rings). Režija: Steven Spielberg Scenario: Josh Friedman Žanr: SF Trajanje: 116 min

Oficijelni website: www.waroftheworlds.com

Distribucija: Tropik film&video
Sadržaj: Ray Ferrier je zaposleni neženja iz New Yerseya. Udaljen je od svoje porodice, život ne teče kako je on planirao, a usamljenost postaje sve bolnijom. Međutim iznenadni događaji počinju mu se događati u neobičnom kontekstu. Njegov mali grad bit će metom marsovaca koji žele porobiti i uništiti Zemlju. Ray odlučuje stati u odbranu svoga grada, porodice, ali činjenice da mora spasiti čovječanstvo od mogućeg uništenja… Rat Svjetova je spektakl kojeg mnogi s pravom nazivaju nejočekivanijim filmom godine. Iako je snimljeno već nekoliko filmskih verzija niti nijedna nije bila tako blizu visokog profila kao ova koja uključuje saradnju Spielberga i Cruise-a.