Film/TV
0

Uskoro u kinima: "Kao u raju"

Sarajevo-x.com
Hladne dane zime 2006., Tropik film&video učinit će toplijim sa još jednom hit komedijom na repertoaru sarajevskog kina Meeting Point. Od četvrtka 26.01. u spomenutom kinu premijerno će biti prikazana šarmantna komedija idiličnog naziva "Just like Heaven" (Kao u raju).

U komediji koju je kritika već proglasila osvježenjem u žanru, naslovnu ulogu ostvarila je ovogodišnja dobitnica "Zlatnog globusa", Reese Witherspoon.

Film će se prikazivati u jedinstvenom terminu 21.00 sat.

Uloge: Reese Witherspoon (Election) Mark Ruffalo (Collateral), Ivana Milicevic (Down With Love) , Ben Shenkman (Roger Dodger)

Režija: Mark Waters

Scenario: Peter Tolan

Žanr: Komedija

Trajanje: 95 min.

Sadržaj:

Usamljeni arhitekta David koji živi u San Francisku, zaljubljuje se u duha Elizabeth koja je u komi. Problem je u tome što duh koga on viđa pripada ženi koja je u komi već mesecima i ako nešto ne preduzme, ona će biti isključena sa aparata za vještačko održavanje života. David je uvjeren da se radi o jednoj velikoj pogrešci, sve dok Elizabeth ne nestane, misteriozno kao što se i pojavila. Kada nakon mnogo neobičnih situacija sazna da je to duh mlade koja je već mjesecima u komi, odluči joj pomoći. Kako potraga odmiče, Elizabeth saznaje sve više o svom životu prije kome istovremeno osjećajući nešto za Davida. Iako potpuno različite osobe, ta veza, naoko nemoguća, prerasta u ljubav. Međutim, vremena za njihovo zajedništvo sve je manje, a David mora održati dato obećanje - osloboditi ih zauvijek.

www.justlikeheaven-themovie.com