Glumice i pjevačice se bore za ulogu
0

Uskoro počinje snimanje filma o životu Whitney Houston

Sarajevo-x.com
Legendarna Whitney Houston može počivati u miru, ali trag koji je ostavila iza sebe u svijetu muzike i filma itekako je živ.

Život žene koja je otpjevala jedan od najvećih hitova ikada "I Will Always Love You", će uskoro biti pretočen u film. Na čelu cijelog projekta je njen dugogodišnji prijatelj i muzički mogul Clive Davis. Ono što je nepoznanica i oko čega se utrkuju mnoge holivudske glumice, ali i pjevačice, je to ko će tumačiti lik legendarne Whitney.

Neka od imena koja se spominju i kojima bi zasigurno bila čast da se nađu u toj ulozi su Rihanna, Jennifer Hudson, koja je osvojila Oscara za svoju ulogu u filmu "Dreamgirls" i Jordin Sparks.

Ono o čemu se također šuška u holivudskim krugovima je i to da bi Willow Smith, kćerka glumca Willa Smitha mogla dobiti ulogu u kojoj će tumačiti Whitney u tinejdžerskim danima. Američka štampa navodi još jedno ime, a to je glumica koja je ostvarila uloge u filmovima "Kill Bill" i "Independence Day", Vivica A. Fox.

Ideja o snimanju filma o životu Whitney Houston je navodno nastala prije njene smrti, a pjevačica se složila s tim da film bude snimljen.

"Nadala se da će ovaj film doživjeti isti uspjeh kao i film o životu Tine Turner", rekao je Davis, prenose američki mediji.