Kanadska pop zvijezda
14

Uskoro počinje snimanje biografskog filma o liku i djelu Celine Dion

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kako izvještava Variety, trenutno se radi na prvom biografskom filmu o velikoj kanadskoj pop zvijezdi Celine Dion.

Valerie Lemercier će režirati film radnog naziva "The Power of Love" koji bi trebao biti objavljen 2020. godine. Osim što će režirati, Lemercier će u francuskom filmu i glumiti slavnu pjevačicu.

Celine Dion i njena izdavačka kuća odobrili su projekt i saglasni su s ustupanjem autorskih prava ekipi koja radi na filmu, a među pjesmama koje bi se trebale naći u filmu nalaze se hitovi kao što su "All by Myself", "My Heart Will Go On" i "I'm Alive".

Film će pratiti život ove kanadske pjevačice od djetinjstva sve do uspona u karijeri koji je počeo još dok je bila tinejdžerka. U filmu će biti obrađeni i segmenti njenih porodičnih odnosa, uključujući dijelove iz života njenog pokojnog muža i menadžera Renea Angelila i njene majke Tereze, javlja Rolling Stone.

"Otkrili smo snagu njihove ljubavne priče i njihov veliki smisao za humor te sam bolje shvatila kako je alhemija njihovih triju individualnih ambicija učinila neželjenu, malu djevojčicu najvećom zvijezdom na planeti", rekla je Lemercier za Variety.