Film/TV
0

Uskoro nastavak filma "Dosjei X"

Sarajevo-x.com
Autor serije “Dosjei X”, Chris Carter, pisac Frank Spotnitz i drugi članovi ekipe sastali su se u srijedu da bi raspravili o detaljima u vezi sa novim filmskim uprizorenjem.

U popularnoj seriji o paranormalnim pojavama TV mreže Fox, koja se emitovala u periodu između 1993. i 2002. godine, uloge FBI-evih agenata Foxa Muldera i Dane Scully su tumačili glumci David Duchovny i Gilian Anderson.

Prvi film u originalnom naslovu “The X-Files: Fight the Future” nastao je 1998. godine. Planovi za nastajanje filmskog nastavka utemeljeni su nakon što je autor serije Carter tužio TV mrežu Fox za prisvajanje viška dobiti od prikazivanja serije. Naknadno se stvar u sudu stabilizovala.

Carter, režiser filmskog nastavka, je izjavio da se radnja filma odvija u sadašnjosti i da se nastavlja tamo gdje se u seriji završila. Iako se film ne bavi mitologijom vanzemalja na način na koji se serija bavila, postoji jasna referenca u postojanju lika Williama, Scullyijevog sina sa natprirodnim sposobnostima, koji se rodio u osmoj sezoni serije, da bi Scullyino dijete kasnije bilo dano na usvojenje, prenosi Associated Press.