Glumačka ekipa još nije poznata
16

Uskoro filmska adaptacija romana "Fifty Shades of Grey"

Klix.ba
Filmsku adaptaciju romana "Fifty Shades of Grey" će pisati Kelly Marcel. Filmski studiji Universal Pictures i Focus Features su u ponedjeljak potvrdili ovu vijest.

Erotski roman autorice E.L. James, na kojem će biti baziran istoimeni film, govori o vezi između 27-godišnjeg milijardera Christiana Greyja i studentice Anastasie Steele.

Filmski studiji Universal Pictures i Focus Features su u martu ove godine otkupili filmska prava za original i njegove nastavke, "Fifty Shades Darker" i "Fifty Shades Freed". Trilogija je do sada prodata u više od 32 miliona primjeraka, a prevedena je na više od 45 jezika.

"Prijašnji radovi Kelly Marcel demonstriraju njenu tehniku strukturiranja priče i veliki fokus na emocije, humor i dubinu likova, što će biti posebno očigledno u scenariju za film 'Saving Mr. Banks'. Sve nas je opčinila njena strast i predanost likovima i svijetu iz romana. Odmah nam je bilo jasno da će ona mnogo doprinijeti našoj adaptaciji", rekao je Michael de Luca, jedan od producenata.

Glumačka ekipa filma još nije poznata, a sa filmom se povezuju mnoga imena, uključujući Iana Somerhaldera, Emmu Watson, Matta Bomera, Emiliju Clarke, Alexandera Skarsgårda, Shailenu Woodley, Chrisa Pinea, Ryana Goslinga i mnoge druge.