{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro engleska verzija filma "Persepolis", dobitnika nagrade žirija u Cannesu

S
20.3.2008. u 11:58
0
0
Uskoro engleska verzija filma "Persepolis", dobitnika nagrade žirija u Cannesu
0
Uskoro engleska verzija filma "Persepolis", dobitnika nagrade žirija u Cannesu
Francuski film “Persepolis”, nominovan ove godne za Oscara u kategoriji animiranog filma, će uskoro biti prikazan u kinima na engleskoj verziji filma .
Filmska kuća Sony Pictures Classics producirala je film koji se bavi životom mlade djevojke u Iranu tokom Islamske revolucije. Film, scenarističkog i rediteljskog dvojca Marjane Satrapi i Vincenta Paronnauda, utemeljen je na proslavljenoj autobiografskoj grafičkoj priči autorice Satrapi.

U engleskoj verziji filma “Persepolis” glasove animiranim likovima posuđuju Chiara Mastroianni i Catherine Deneuve, koje su u originalnoj francuskoj verziji filma također posuđivale glasove junakinjama: Marjane i Marjaneinoj majci, Tadji. Poznati glumac Sean Penn će posuditi glas liku Marjaneinog oca, Ebiju, a pjevač Iggy Pop liku ujaka Anoucheu.

Snimanju verzije animiranog filma na engleskom jeziku rukovodili su Strapi i Paronnaud, nakon što je francuska verzija filma snimljena.

Originalnu verziju filma “Persepolis” proizveo je filmski studio Sony Pictures Classics u SAD-u u decembru prošle godine.

Film je, osim nominacije Američke filmske akademije za najbolji animirani film, imao nominaciju Kanskog filmskog festivala za najbolji strani filma, a zajedno sa drugim filmskim ostvarenjem je osvojio nagradu žirija prošlogodišnjeg izdanja ovog festivala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: