Nada se Oscaru
0

Usher glumi Sugar Raya Leonarda

Klix.ba
Usher (Foto: AFP)
Usher (Foto: AFP)
Američki pjevač i glumac Usher je, u nadi da bi mogao dobiti Oscara, obećao da će dati sve od sebe kako bi što vjerodostojnije prikazao boksera Sugar Raya Leonarda na velikom platnu.

R&B pjevač će igrati Leonarda u filmu "Hands of Stone", biografskom djelu o panamskom profesionalnom bokseru Robertu Duranu, kojeg će glumiti meksički glumac Gael Garcia Bernal.

Bokserskog trenera Raya Arcela će glumiti Robert DeNiro, a Usher je izjavio da ga nije strah ući u ring sa hollywoodskim velikanima.

"Ne, nikako me nije strah. Nikako. Postoji uzajamno poštovanje, ali nije me strah. Svi dijelimo istu strast i poštovanje, a scenarij je takav da će nam svima dozvoliti da zasijamo. Pitali su me da li bih želio to uraditi i ja sam pristao", kazao je Usher.

Usher se nada da će za svoju ulogu dobiti i Oscara.

"Vidio sam da nekada Oscara dobijaju oni od kojih se to nikada ne bi očekivalo. Ja ću dati sve od sebe, svoju interpretaciju, svoj mukotrpan rad i svoju želju da budem najbolji Sugar Ray ikada. Ili onoliko dobar koliko mi situacija to dopušta. Razgovarao sam s njim i mislim da nikada neću dostići njegovu veličinu, ali ipak ću pokušati da budem bolji od njega", dodao je Usher.