|

"Uprkos uspjesima, 2010. mi je bila najteža u životu"

"Uprkos uspjesima, 2010. mi je bila najteža u životu"
0
S
Piše: Adisa Pobrić
1.1.2011. u 22:10
6
komentara
0

dijeljenja
"Uprkos uspjesima, 2010. mi je bila najteža u životu" Jasmila Žbanić (Foto: A.Panjeta/Sarajevo-x.com)
Hrabra bh. režiserka Jasmila Žbanić, koja u svojim filmovima suptilno i bez predrasuda obrađuje teške životne teme, u toku protekle godine doživjela je veliki uspjeh sa svojim filmom "Na putu". Film koji se pojavio u kinima širom Evrope, ali i svijeta, Jasmili je donio brojne nagrade i priznanja, a posljednja u nizu je počasna nagrada na festivalu Women's World u Tuebingenu u Njemačkoj, posvećenom zaštiti ženskih prava.
"Premijera 'Na putu' u glavnoj konkurenciji Berlinalea, odlična distribucija u BiH i svijetu, kao i začetak četiri Deblokadina projekta za nas su veliki uspjesi", izjavila je za naš portal režiserka Žbanić, ali i priznala da joj privatno 2010. godina nije bila nimalo laka.

"Privatno je to bila najteža godina u mom životu, zbog smrti najdraže osobe", kazala je Jasmila, koja je upravo uoči dodjele nagrada Zlatni medvjed u Berlinu saznala za smrt majke, kojoj je posvetila bosanskohercegovačku projekciju filma "Na putu" u Zetri u februaru prošle godine.

"Ovu projekciju posvećujem svojoj majci Almi Žbanić, koja je bila moja najvjernija publika, moj kritičar, podržavalac... Ona je svojom ljubavlju i dobrotom učinila da mi ovaj svijet izgleda puno bolji", rekla je tada vidno dirnuta režiserka.

"Novu godinu čekam sa velikom nadom da će stvari biti radosnije i lakše. Nadam se da će svi ljudi naći više razloga za zadovoljstvo u 2011", kazala je Žbanić i poželjela svima dobro zdravlje, puno ljubavi, kreativnosti i ljepote.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...