Cinema City Sarajevo
0

"Upoznajte male Fokerove" i pogledajte 3D "Alisu u zemlji čuda"

Sarajevo-x.com
Nakon što je proteklog vikenda svjetska premijera najočekivanijeg 3D naslova sezone, "Tron: Nasljedstvo“ privukla veliki broj ljubitelja filma, multiplex Cinema City za novu sedmicu najavljuje završetak velike promotivne akcije Blockbuster Season 2010. sa svjetskom premijerom najočekivanije komedije godine te vrhunsku zabavu za mališane i njihove roditelje u špicu sezone praznika.

Program od 23. decembra predvodi treći nastavak urnebesnog blockbuster serijala "Upoznajte male Fokerove“. Sjajni komičar Ben Stiller i dvostruki dobitnik Oskara Robert DeNiro svoj su sukob nespretnog budućeg zeta i opasnog i kontrolom opsjednutog punca započeli još 2000. godine sa originalnim filmom "Upoznajte njene roditelje“ koji je samo na američkim kinoblagajnama ostvario zaradu od preko 170 miliona dolara.

Nastavak "Upoznajte Fokerove“ 2004. godine na kinoblagajnama širom svijeta ostvario je zaradu od preko 500 miliona dolara, a sada veliki broj fanova željno isčekuje nove gegove neponovljivog dvojca. U trećem nastavku kojeg rediteljski potpisuje Paul Weitz, tvorac još jednog urnebesnog blockbuster serijala "Američka pita“ pored Stillera i DeNira i povratnika iz drugog dijela Teri Polo i Owena Wilsona, te veterana Blythe Danner, Barbare Streisend i Dustina Hoffmana najveću pridošlicu u glumačku ekipu čini prelijepa zvijezda hita "Dan zaljubljenih“ Jessica Alba.

Testiranje živaca između Džeka Barnsa i Grega Fokera u filmu koji će svoju svjetsku premijeru u multiplexu Cinema City doživjeti dan prije otvorenja na američkim kino blagajnama eskalirat će do neslućenih granica kada zbog novčanih problema Greg prihvati da radi noću za farmaceutsku kompaniju. Džekove sumnje u omiljenog mu medicinskog brata istog trenutka će se vratiti i ugroziće se odnos koji je Greg gradio posljednjih 10 godina sa dva mala Fokera i suprugom Pem.

Pretprodaja ulaznica za film koji će biti prvi simultano prikazivan naslov u dvoranama 4 i 5 multiplexa u toku je na blagajnama. I dalje na koncesijama traje Coca Cola nagradna igra u kojoj svi kupci combo paketa multiplexa putem grebalica mogu osvojiti zimske poklone Coca Cola (šalovi i kape za uši) i gratis combo pakete multiplexa.

Cinema City za početak praznične sezone za mališane i njihove roditelje pripremio je sjajne naslove. Od 23. decembra na repertoar dolazi dugometražna 3D verzija ultra popularne TV serije "Mumijevi“ pod nazivom "Mumijevi i zvijezda padalica".

Zahvaljujući sinhronizaciji na naš jezik u 3D avanturama svojih omiljenih junaka moći će uživati i oni najmlađi gledatelji kojima je i namijenjen.

Likovi iz serije, finske ilustratorice i pisca Tove Jansson koju je na veliki ekran prenijela Maria Lindberg, bezbrižna su porodica koja živi u kući u dolini Mumijevih, u šumama Finske. Jednog jutra Mummi se budi i uviđa da je cijelu dolinu Mumijevih prekrila prašina nakon pada komete sa neba. Uz pomoć tate Mumija, družina se sprema na put do starog opservatorija gdje će saznati prave odgovore.

Od 23. decembra na redovni repertoar Cinema City vraća i jedan od najgledanijih filmova svih vremena, jedinstveni fantazijski spektakl "Alisa u zemlji čudesa 3D“.

Sada svi fanovi literarnog dječijeg klasika Lewis Caroll mogu uživati u nevjerovatnom svijetu kojeg je stvorio atomski kreativni dvojac - režiser Tim Burton i njegov najdraži glumac Johnny Depp u fantastičnoj 3D tehnologiji koja svojim vizuelnim izgledom naprosto oduzima dah. U ostalih ulogama filma koji je na kinoblagajnama širom svijeta prešao magičnu cifru od milijardu dolara i nalazi se na šestom mjestu top liste najgledanijih filmova svih vremena gledamo mladu Miu Wasikowsku u ulozi odrasle Alise, Burtonovu suprugu i junakinju klasika "Klub boraca" Helenu Bohman Carter te zvijezdu hit serijala "Dnevnik jedne princeze“, ljepoticu Anne Hathaway.

S obzirom da je u pitanju reprizno prikazivanje svi posjetitelji ulaznice za 3D projekcije filma "Alisa u zemlji čudesa“ mogu obezbjediti po jedinstvenoj cijeni od 6 KM.

Svi posjetitelji multiplexa Cinema City i dalje mogu uživati u novoj ponudi Cafe bara gdje uz kino ulaznicu mogu ostvariti popust od 30% na asortiman proizvoda Manuel Cafe.

Sve informacije o promotivnoj akciji Blockbuster Season 2010, novim ponudama Cafe Bara, 3D projekcijama u multiplexu Cinema City, pretprodaji ulaznica, bluetooth oglašavanju, programu prikazivanja aktuelnih naslova, te uslugama multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na novopokrenutom filmskom portalu www.cinemacity.ba na kojem svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije o programu multiplexa i uslugama korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567-288.

Vezani članci