Upoznajte Jareda Letoa kao novog Marvelovog antijunaka

Upoznajte Jareda Letoa kao novog Marvelovog antijunaka
15
E. Sk.
13.1.2020. u 19:38
10
komentara
15

dijeljenja
Ovog ljeta u bh. kina stiže akciona horor priča o naučniku Michaelu Morbiusu koji se, tražeći lijek za svoju rijetku krvnu bolest, slučajno pretvori u živućeg vampira.
Djelić ovog nadolazećeg filmskog spektakla pogledajte u prvom službenom traileru filma.

"Morbius" donosi priču o Michaelu Morbiusu, biohemičaru, dobitniku Nobelove nagrade, koji pokušava izliječiti svoju rijetku krvnu bolest eksperimentalnim postupkom, kombinirajući terapije elektrošokova i vampirske šišmiše, a u glavnoj ulozi se pojavljuje slavni glumac Jared Leto.

Rezultati su očekivano katastrofalni i doktor Morbius pretvori se u živog vampira.

Potreba za krvlju kako bi preživio, skrivanje od dnevnog svjetla neke su od tradicionalnih vampirskih sposobnosti koje dobije no uz to može i letjeti, ima nadljudsku snagu i mogućnost samoizlječenja.


Kada ugrize svoje žrtve i pije njihovu krv, ti napadi često završe smrću, ali nikoga ne pretvaraju u vampira.

Uprkos gađenju prema vlastitoj žeđi za krvlju Morbius odluči hvatati kriminalce koje smatra nedostojnim života. Morbius je Spidemanov spin-off film te, uz Venoma, dio posebnog takozvanog Spidersvemira. Morbius, koji je u Marvelovim stripovima ponekad negativac, a ponekad antiheroj, pripada Spiderman franšizi, a stvorili su ga Roy Thomas i Gil Kane. Prvi put se pojavio na stranicama stripa o Čudesnom Spidermanu sada već davne 1971. godine.

Jared Leto našao se u vodećoj ulozi antijunaka Morbiusa. Osim Leta u filmu glume Jared Harris (Mad Men), Adria Arjona (Pacific Rim Uprising), Tyrese Gibson (The Fate of the Furious) i Matt Smith (Doctor Who). Morbius u bh. kina stiže na ljeto 2020. u distribuciji Con film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...