Virtuelna avantura
0

Uplovite u magični svijet Harryja Pottera jednim klikom

Sarajevo-x.com
Filmski lik Harry Potter dobit će tematski park pod nazivom Čarobni svijet Harryja Pottera, koji će na oduševljenje miliona fanova biti otvoren na proljeće. Dok čekaju da se to dogodi, na oficijelnoj web stranici parka omogućeno im je da putem interaktivne mape otkriju budući izgled parka predstavljen kompjuterskim animacijama.

Uz pomoć web kamere ljubitelji filma o čarobnjaku steći će uvid u magični svijet Harryja Pottera iz svih uglova.

Za one koji ne znaju, predviđeno je da tematski park prikazuje Harryjev svijet u stvarnoj veličini na površini od osam hektara u Orlandu na Floridi. Posjetioci će biti vođeni kroz prostorije i događaje koji se odvijaju u poznatom blockbusteru.

Ulazak gostiju u tematski park označavat će se zviždaljkom kao ulazak Hogwart Expressa na stanicu. Posjetioci će se moći voziti brodskom željeznicom kroz Hogwarts, te će im biti omogućeno da kupe čarobne štapiće, opremu za metloboj i ostale rekvizite koje su koristili junaci ovog čarobnog svijeta. Svaka prodavnica i restoran bit će u znaku filma.

U izgradnji parka učestvovala je i sama autorica popularnih djela J. K. Rowling, a za adaptaciju djela i filma u park angažovani su i producent i dizajner Stuart Craig, te umjetnički direktor Alan Gilmore, koji nerijetko putuju u Veliku Britaniju na konsultacije s autoricom.

U park će biti uloženo između 275 i 310 miliona dolara, a očekuje se da će godišnje u Orlando privući oko milion "Pottermanijaka".