|

Uoči početka 25. SFF-a popunjeno 75 posto smještajnih kapaciteta u Sarajevu

Uoči početka 25. SFF-a popunjeno 75 posto smještajnih kapaciteta u Sarajevu
42
E. Lj.
15.8.2019. u 18:04
33
komentara
42

dijeljenja
Uoči početka 25. SFF-a popunjeno 75 posto smještajnih kapaciteta u Sarajevu Foto: K. S./Klix.ba
Smještajni kapaciteti u Sarajevu uoči početka 25. Sarajevo Film Festivala su 75 posto popunjeni. U staroj gradskoj jezgri i centru grada nemoguće je naći slobodnu sobu, a turisti koji imaju namjeru boraviti u Sarajevu naredih deset dana sreće sa smještajem mogu imati u novogradskim i prigradskim naseljima.
Prema podacima stranice Booking.com koja nudi uslugu online rezervacije smještaja smještajni kapaciteti u Sarajevu u dane SFF-a popunjeni su 86 posto. Već je popunjen veliki broj hotela, hostela i motela, a slobodnu sobu moguće je pronaći tek u onim koji su od festivalskih lokacija udaljeni nekoliko kilometara.S obzirom na to da veliki broj turista još uvijek traži adekvatan smještaj u Sarajevu situacija na Bookingu mijenja se iz minute u minutu, a najjeftiniji smještaj u ponudi su jednokrevetne sobe udaljene nekoliko kilometara od centra grada čija se cijena kreće od 40 do 60 KM.

Direktor Turističke zajednice KS Nermin Muzur je u ranijem razgovoru za Klix.ba govorio o visokom procentu rezervisanog smještaja u Sarajevu u periodu od 15. do 24. augusta ističući kako će u tom periodu turisti krevet moći pronaći samo u "domaćoj radinosti".

Sarajevo Film Festival ove godine slavi 25. rođendan. Iz godine u godinu je popularniji i predstavlja značajnu stavku u ukupnoj turističkoj ponudi Sarajeva.
Prijavi grešku


Komentari (33)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...