Američki box-office
0

VIDEO / "Unknown" sa Liamom Neesonom na prvom mjestu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Glumac Liam Neeson ponovo se dokazao, film "Unknown" u kojem igra glavnu ulogu osvojio je prvo mjesto na američkom box-officeu ovog vikenda.

Film je u svom debiju zaradio 21,8 miliona dolara, ostavivši iza sebe još jednu akcijsku priču, film "I Am Number Four", sa zarađenih 19,5 miliona dolara na drugom mjestu.

U ostvarenju Warner Brosa Neeson glumi botaničara koji se budi iz kome. Njegova supruga, međutim, tvrdi da ga ne poznaje i da je drugi čovjek uzeo njegov identitet...

Dok DreamWorksov film "I Am Number Four", u kojem igra Alex Pettyfer, privlači mlađu publiku, "Unknown" je među rijetkim pobjednicima na box-officeu koji je privukao starije ljubitelje filma. Prema podacima Warner Brosa, više od 50 posto gledatelja filma ima iznad 50 godina, a 89 posto su stariji od 25 godina.

"Neeson je pravi. Dajte mu odgovarajuću ulogu i on ne može podbaciti", kaže Dan Fellman, šef distribucije u WB-u.

Iza dvije akcije, na trećem mjestu našla se Disneyeva animirana komedija "Gnomeo & Julija", sa 19,4 miliona dolara, a taj je film dosad zaradio ukupno 50,4 miliona dolara. Romantična komedija "Just Go With It", sa Adamom Sandlerom i Jennifer Aniston ovog je vikenda zaradila 18,2 miliona dolara, te je s prošlosedmičnog prvog pala na četvrto mjesto na box-officeu, javio je AP.

Prvih deset:

  1. "Unknown", 21,8 miliona dolara
  2. "I Am Number Four", 19,5
  3. "Gnomeo & Juliet", 19,4
  4. "Just Go With It", 18,2
  5. "Big Mommas: Like Father, Like Son", 17
  6. "Justin Bieber: Never Say Never", 13,6
  7. "The King's Speech" 6,6
  8. "The Roommate" 4,1
  9. "The Eagle", 3,6
  1. "No Strings Attached", 3,1 miliona dolara.