|

VIDEO
/
"Unknown" sa Liamom Neesonom na prvom mjestu

"Unknown" sa Liamom Neesonom na prvom mjestu
0
S
Sarajevo-x.com
20.2.2011. u 21:01
4
komentara
0

dijeljenja
"Unknown" sa Liamom Neesonom na prvom mjestu Foto: AP
Glumac Liam Neeson ponovo se dokazao, film "Unknown" u kojem igra glavnu ulogu osvojio je prvo mjesto na američkom box-officeu ovog vikenda.
Film je u svom debiju zaradio 21,8 miliona dolara, ostavivši iza sebe još jednu akcijsku priču, film "I Am Number Four", sa zarađenih 19,5 miliona dolara na drugom mjestu.

U ostvarenju Warner Brosa Neeson glumi botaničara koji se budi iz kome. Njegova supruga, međutim, tvrdi da ga ne poznaje i da je drugi čovjek uzeo njegov identitet...

Dok DreamWorksov film "I Am Number Four", u kojem igra Alex Pettyfer, privlači mlađu publiku, "Unknown" je među rijetkim pobjednicima na box-officeu koji je privukao starije ljubitelje filma. Prema podacima Warner Brosa, više od 50 posto gledatelja filma ima iznad 50 godina, a 89 posto su stariji od 25 godina.

"Neeson je pravi. Dajte mu odgovarajuću ulogu i on ne može podbaciti", kaže Dan Fellman, šef distribucije u WB-u.

Iza dvije akcije, na trećem mjestu našla se Disneyeva animirana komedija "Gnomeo & Julija", sa 19,4 miliona dolara, a taj je film dosad zaradio ukupno 50,4 miliona dolara. Romantična komedija "Just Go With It", sa Adamom Sandlerom i Jennifer Aniston ovog je vikenda zaradila 18,2 miliona dolara, te je s prošlosedmičnog prvog pala na četvrto mjesto na box-officeu, javio je AP.Prvih deset:

1. "Unknown", 21,8 miliona dolara
2. "I Am Number Four", 19,5
3. "Gnomeo & Juliet", 19,4
4. "Just Go With It", 18,2
5. "Big Mommas: Like Father, Like Son", 17
6. "Justin Bieber: Never Say Never", 13,6
7. "The King's Speech" 6,6
8. "The Roommate" 4,1
9. "The Eagle", 3,6
10. "No Strings Attached", 3,1 miliona dolara.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...