Film/TV
21

UNICEF i Roditeljski sastanak donose priču o vakcinama i imunizaciji

Roditeljski sastanak je emisija za porodicu koja nudi savremeni pogled na odrastanje i obrađuje teme namijenjene roditeljima i djeci i koja se emituje svake nedjelje na BHT-u.

U novoj epizodi, koja je na programu 15. novembra 2015. godine od 16 časova i 30 minuta gledaoci će moći vidjeti priče o animiranom filmu, jazz festivalu, hraniteljstvu i vakcinaciji.

U saradnji sa UNICEF-om Roditeljski sastanak emituje priču o vakcinama i imunizaciji, u kojoj roditelji postavljaju pitanja, a stručnjaci odgovaraju. Na pitanja odgovaraju neuropedijatar dr Smail Zubčević, epidemiolog prof.dr Zoran Radovanović, dr Jelena Ravlija iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine, dr Ljubica Jandrić iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, epidemiolog dr Jela Aćimović, pedijatar dr Branislav Lolić, dr Alen Šeranić iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i dr Dženita Softić iz Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

"Roditeljski sastanak" traje 25 minuta i nudi konkretne savjete roditeljima, ali i zabavni i i edukativni sadžaj za mališane tako da je idealna kako za roditelje, tako i za djecu. Djeca mogu uživati u smiješnim video klipovima svojih vršnjaka, dok roditelji mogu dobiti odgovore na mnoga pitanja i "tabu" teme sadašnjice. Svake sedmice "Roditeljski sastanak" je prilika da se cijela porodica okupi ispred malih ekrana i zabavi, nauči nešto novo te razgovara o bitnim pitanjima sa kojima se svakodnevno susreću.

Produkciju serijala potpisuju „Produkcija Prvi kadar“ iz Istočnog Sarajeva i agencija T&T concept iz Sarajeva.